Medicul oncolog de la Spitalul din Petroşani, acuzat de malpraxis

10 iulie 2013 | 8 Comentarii | Publicat in: Eveniment

03 petrosani spital (22)Anamaria Sanda

Medicul oncolog Mariana Mununar, de la Spitalul de Urgenţă Petroşani, este acuzată de malpraxis, de către rudele unui bărbat răpus la sfârşitul lunii iunie de cancer.

A fost tratat cu superficialitate de către medic
Valter Cojman, cumnatul bărbatului decedat, susţine că bolnavul nu a fost îngrijit cum trebuie. ”Încă de la primul contact cu doamna doctor Mariana Mununar, cumnatul meu a fost tratat cu superficialitate, de parcă ar fi fost un paria al societăţii. A fost ignorat când acesta i-a cerut să i se prescrie ceva calmante din cauza durerilor, doamna doctor spunând că nu merge programul pentru reţete electronice şi că nu moare până săptămâna următoare, când cumnatul meu trebuia să meargă la Timişoara pentru radioterapie. După Timişoara, a fost internat la spitalul din Deva, iar după aceea s-a prezentat din nou la Spitalul de Urgenţă Petroşani, la secţia Oncologie, pentru a începe tratamentul cu citostatice. Acolo a fost pus zilnic să plătească 10 lei pentru un tratament care-i era introdus în perfuzie”, afirmă Valter Cojman.
A cumpărat medicamentele, deoarece la spital nu existau
Cumnatul decedatului mai precizează şi că a fost nevoit să-i cumpere şi alte medicamente bolnavului, pentru că spitalul din Petroşani nu le avea, medicamente care au rămas în plus la spital. La o nouă internare, la numai câteva zile de la externarea precedentă, rudele bărbatului au fost nevoite să-i cumpere din nou medicamentele, întrucât medicii s-au folosit de ale bolnavului. ”Am cumpărat medicamente pentru el şi nu le-a folosit pe toate. La o nouă internare, cumnatul meu, Brotac Adrian, ne-a spus că i-au fost reţinute medicamentele şi a trebuit să-i cumpărăm altele. Oare spitalul se bucură la medicamentele pacienţilor, cumpărate cu sacrificii financiare?”, se întreabă Cojman.

N-au putut să ridice cadavrul decât după patru zile
”Cumnatul meu, Brotac Adrian, a decedat în 21 iunie. Noi n-am putut să-l luăm acasă, decât după patru zile, pentru că în vinerea respectivă, asistenta doamnei Mununar spusese că medicul oncolog amintit este la Deva, ”la procuratură” şi să venim abia marţi, pentru că mai apoi este weekend şi după aceea, liber de Rusalii. Iar noi nu puteam lua trupul cumnatului meu, pentru că doamna doctor Mununar era singura care putea să semneze certificatul de constatare a decesului. Este inuman ce se întâmplă! Cum poate fi atât de lipsită de inimă?  Pentru tot ce s-a întâmplat, am făcut o scrisoare deschisă către conducerea Spitalului de Urgenţă Petroşani şi, în funcţie de răspunsul pe care-l voi primi, voi hotărî ce voi merge mai departe, adică dacă voi face plângere la Colegiul Medicilor, la Ministerul Sănătăţii şi la Parchet”, a precizat Valter Cojman.

„Adevărul este undeva pe la mijloc”
În replică, dr. Alin Vasilescu, managerul Spitalului de Urgenţă Petroşani,  spune că ”adevărul este undeva la mijloc” şi că volumul de muncă este foarte mare pentru doctoriţa Mariana Mununar, care este singurul medic oncolog din Valea Jiului. ”Am declanşat o anchetă internă cu privire la aceste aspecte care ne-au fost semnalate de domnul Cojman. Doamna Mununar este singurul medic oncolog din Valea Jiului, iar volumul de muncă este foarte mare. Într-o lună, sunt 200-220 de externări, plus consultaţiile din ambulatoriu. Fiind un singur medic, de el trage toată lumea. Dar cine mai vine în Valea Jiului, să fie medic aici? Eu cred că adevărul este undeva pe la mijloc în toată această poveste”, a declarat, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, dr. Alin Vasilescu, managerul spitalului din Petroşani.

Loading...

Comentarii (8)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Valter COJMAN spune:

  Am doua comentarii si niciunul moderat. Amandoua se refera la sustinerea articolului cu documente plus alte detalii.

 2. eu spune:

  am fost internat de curand, pe o sectie alaturata si am auzit vorbindu-se, ca intre pacienti, cum ca acolo nu se interneaza nimeni fara 100 euro, minim. apoi asistenta sefa e putin dusa cu capul, se rasteste la bolnavi, mai “uita” sa faca tratament complet celor care sunt intr-o stare deplorabila de sanatate, uneori din lene, alteori pt ca are alti pacienti preferati, carora sa le faca dupa externare. am spus “dusa cu capul” pt ca se poarta ca pe tarlaua maicasi cu personalul de pe sectie, ca un tiran veritabil. asta e motivul pt care nimeni nu rezista prea mult pe acea sectie si pleaca pe alte sectii sau alte spitale !!!

 3. Valter COJMAN spune:

  Cine mai are si alte marturii despre sectia oncologie si “d-na dr.” Mununar Mariana Capsunica (eu prefer sa-i spun Matraguna) sa le scrie aici sau pe blogul meu la articolul despre caz (e destul sa scrieti numele meu pe Google si gasiti blogul… daca cele doua comentarii ale mele ar fo fost moderate in ultimile 7 zile, ar fi fost mai usor sa intrati) sau sa mi le trimiteti pe adresa de email pe care o gasiti tot acolo pe blog…

 4. eu spune:

  Este foarte adevarat ce spune-ti dumneavoastra este o doctarita care a uitat ce inseamna juramantul pe care l-a depus eu am patit-o cu tata pe cere l-a bagat in mormant aproape acum un an si colega mea la fel cu mama ei dar nu se iau masuriile care trebuie pt aceasta doamna doctor …lasa de dorit toti inclusiv conducerea….

 5. Karla spune:

  Mizerii de Medici, nu sunt exceptii, cel Putin la spitalul Petrosani, un container de mizerie umana este spitalul Petrosani

 6. Alexandru Graur spune:

  @eu Corect trebuia sa scrii “spuneti” nu “spune-ti”, deoarece este verb la persoana II-a plural. In cazul in care vroiai sa formulezi de exemplu “scrie-ti tie” atunci era corect, deoarece este verb la modul imperativ.

 7. Eu* spune:

  Alexandru Graur, daca tot dai lectii, foarte bine venite, ar trebui sa scrii si tu corect.
  Voiai…nu vroiai.

 8. Alexandru Graur spune:

  Da, am greșit. Mea culpa.

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Minerii au protestat neconvingător

Doar vreo 500 de mineri de la minele neviabile au ieşit, ieri, în stradă la Petroşani, la mitingul organizat de...

Nu vă condamnaţi copiii!

Înţeleg riscurile de a ciupi sensibilităţi sociale încă electrizate de supra-înfierbântatul examen de Bac, dar sunt lucruri ce trebuie spuse.

Bulina neagră, 10.07.2013

Petre Drăgoescu, directorul Societăţii Naţionale de Închidere a Minelor Valea Jiului Pentru că face presiuni pe conducerea Complexului Energetic Hunedoara,...

Închide