ComunitateFlash

Medicii refuză să semneze contractul cu Casa de Sănătate

Andreea Lazăr

Medicii de familie refuză să semneze contractul cadru cu Casa de Sănătate pentru următorii doi ani. Medicii sunt decişi să conteste în instanţă prevederile prin care sunt obligaţi să muncească mai mult, dar şi să asigure informatizarea cabinetelor pe banii proprii.

Pacienţii, cei mai afectaţi

Nemulţumirile medicilor se referă, în principal, la prevederile legate de pacienţi. Potrivit preşedintelui Societăţii de Medicină a Familiei Hunedoara, Ana Chiş, contractul ar trebui să reprezinte o înţelegere între părţi şi nu o impunere. „Spre exemplu, în noul contract se prevede că un medic de familie are dreptul să consulte 20 de pacienţi pe zi. Reţetele pentru cronici se eliberau pe fiecare boală, nu pe bolnav. Un pacient poate suferi de mai multe boli cronice, iar contractul cadru prevede eliberarea unei singure reţete acestuia şi nu tratamentul pentru fiecare boală cronică. Mai mult, aceste reţete ar urma să fie eliberate o dată la trei luni şi nu mai des. Vom putea consulta bolnavul, dar nu îi vom putea prescrie tratament. Or, în acest caz, ce rol mai are consultaţia?”, afirmă Ana Chiş.

Riscă să intre în faliment

Potrivit Anei Chiş, noul contract cadru prevede reducerea valorii acordate pe cabinet. „Dacă vom semna contractul cadru cu Casa, mulţi medici de familie vor da faliment. Degeaba se spune că pacienţii unui doctor care şi-a închis cabinetul vor fi preluaţi de altul pentru că şi cel din urmă tot nu va putea face mai mult de 20 de consultaţii zilnic. Nu ştiu ce variante am putea avea. Dacă semnăm, dăm faliment, dacă nu semnăm, vom mai putea elibera doar reţete normale şi tot acolo vom ajunge în final”, a mai adăugat Ana Chiş.

One thought on “Medicii refuză să semneze contractul cu Casa de Sănătate

  • Deja am intrat in fibrilatii!!!!
    Si medicii de familie sunt oropsiti !!!!
    Sunt sigur , insa va vor semna contractul!
    Banul de la casa e sigur, chiar daca vine uneori cu intirziere.
    Hai sa fim seriosi!! Chiar asa ne duc totzi cu „presul”!!!!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura