Medicii militari se retrag de la Spitalul din Deva. Cine vine manager?

Sorina Popa

Potrivit unei adrese transmise de către prefectul judeţului conducerii Consiliului Judeţean, conducerea militară a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva va fi retrasă în 7 mai 2020. Adică, medicii militari au condus unitatea medicală o lună. Prefectul solicită, tot în adresa cu pricina, să se propună un nou manager pentru spitalul devean.

Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Bobora, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că astăzi, marţi, va transmite propunerea respectivă prefectului. „Mandatul Danielei Roşca la conducerea spitalului devean a expirat, deci vom face o nouă propunere pentru un manager interimar la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva”, a afirmat şeful CJ Hunedoara.
În adresa prefectului se arată că propunerea pe care o va face Consiliul Judeţean va fi „promovată în vederea aprobării ministrului Sănătăţii”. Ca atare, ne aşteptăm să avem un alt manager la spitalul din Deva, după o lună în care am avut medici militari la comandă.
Spitalul Judeţean de Urgenţă este în prezent spital Covid-19, aici fiind trataţi exclusiv pacienţi cu noul virus.
Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a decis în urmă cu o lună, să aducă medici militari la conducerea unităţii medicale din Deva, după ce salariaţii de aici s-au răsculat împotriva managerului pus de prefect. Una peste alta, lucrurile au revenit la normal, iar situaţia de la Deva s-a îmbunătăţit în ceea ce priveşte tratarea bolnavilor infectaţi cu coronavirus.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Gura lumii, 5.05.2020

Umblă vorba-n pandemie că, pe un agent al instituţiei însărcinate cu ordinea publică într-o urbe din judeţ, cunoscut ca mare...

Bulina neagră, 5.05.2020

Petru Cian, din comuna Baia de Criş Pentru că a fost arestat preventiv 30 de zile, fiind acuzat de comiterea...

Bulina albă, 5.05.2020

Călin Petru Marian, directorul executiv al Direcţiei pentru Agricultură a Judeţului Hunedoara Pentru că a avut iniţiativa şi s-a preocupat...

Închide