Medicii hunedoreni se revoltã

24 iunie 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

02 doctor

Nicolle Ebner

 Ana Chiş-Şerban, preşedintele Societăţii Naţionale a Medicilor de Familie-filiala Hunedoara, susţine că ordonanţa de urgenţă prin care medicii de familie sunt obligaţi să asigure asistenţa medicală primară în centrele de permanenţă nu se poate aplica, iar medicii hunedoreni cer anularea actului normativ.

Nu se ştie cine suportă cheltuielile
Se pare că decizia va fi luată în acest week-end, în cadrul unei întâlniri la care vor participa reprezentanţi ai Societăţii Naţionale a Medicilor de Familie şi ai ministerului Sănătăţii. “Nu ştiu cum a fost făcută această ordonanţă, pe genunchi, în birou, de către cineva care e paralel cu domeniul sănătăţii. Au dat ordin să fie făcute centrele de permanenţă, pentru asigurarea asistenţei medicale primare în zonele deficitare, dar nu au spus şi cine suportă cheltuielile aferente construirii sau închirierii unui spaţiu, cine plăteşte salariile, cine coordonează colectivul de cinci-şapte medici, care trebuie să asigure permanenţa. Există doar ordinul de înfiinţare, fără a fi puse la punct problemele organizatorice, însă noi, în judeţul Hunedoara, nu avem nici un doctor în zonele deficitare – Lelese, Cerbăl, Govăjdie, Lunca Cernii etc. De unde permanenţe cu câte cinci-şapte medici, şi fără bani – adică muncă forţată în folosul statului –, dar şi fără spaţiu adecvat cerinţelor europene”, declară dr. Ana Chiş Şerban.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bãtrânã tâlhãritã, salvatã de un jandarm

O bătrână de 93 de ani din localitatea Uricani a fost tâlhărită de un recidivist în amiaza mare, pentru cei...

Nominalizare nouã pentru Garda de Mediu

După refuzul categoric al Lilianei Ţolaş de a abandona funcţia de director coordonator al Casei de Asigurări de Sănătate pentru...

Bulina neagra – 23.06.2009

Aurel Lupu, primarul comunei Turdaş

Închide