Bãtrânã tâlhãritã, salvatã de un jandarm

24 iunie 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Eveniment, Flash

01 vlcsnap-64050

Dana Istudor

O bătrână de 93 de ani din localitatea Uricani a fost tâlhărită de un recidivist în amiaza mare, pentru cei 15 lei pe care îi avea la ea.

L-a imobilizat
Un  jandarm din Lupeni a salvat-o pe bătrână, care venise dintr-un oraş învecinat să-şi facă piaţa. Din nefericire, pe urmele ei a pornit un recidivist de 39 de ani, care a observat că femeia are bani în portofel. Tentativa de jaf s-a petrecut în cartierul muncitoresc Bărbăteni, iar recidivistul, Cristian M., de 39 de ani, după ce a urmărit-o pe femeie i-a smuls geanta în care avea actele şi bani. Bătrâna a început să ţipe, iar norocul ei a fost că în apropiere se afla un jandarm, care s-a luat după hoţ, s-a luptat cu el, reuşind să-l imobilizeze. Jandarmul a observat bărbatul care fugea, încercând să ascundă sub tricou bunurile sustrase de la femeie. Jandarmul salvator, Valentin Ştefănescu, de 33 de ani, nu se afla în timpul serviciului şi spune că a intervenit pentru că era de datoria oricărui cetăţean să facă acest lucru, mai ales că persoana aflată în dificultate era o vârstnică. După ce a pus mâna pe hoţ, a descoperit că femeia fusese tâlhărită pentru cei 15 lei pe care-i avea la ea. „Am auzit ţipetele de ajutor ale femeii şi apoi l-am văzut pe bărbat fugind. Am fugit şi eu după el, l-am somat să stea, nu a vrut, l-am prins şi l-am imobilizat, iar apoi l-am dus la sediul jandarmeriei”, povesteşte Valentin. Acesta va fi recompensat de către superiorii lui pentru gestul său. Recidivistul ghinionist este cercetat de poliţişti pentru fapta sa şi riscă să se întoarcă în închisoare, susţin poliţiştii hunedoreni.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Nominalizare nouã pentru Garda de Mediu

După refuzul categoric al Lilianei Ţolaş de a abandona funcţia de director coordonator al Casei de Asigurări de Sănătate pentru...

Bulina neagra – 23.06.2009

Aurel Lupu, primarul comunei Turdaş

Bulina albă – 23.06.2009

Laurenţiu Nistor, deputat PSD de Hunedoara

Închide