Monopolul gazului, pe banii publici

24 iunie 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

05 Laurentiu Nistor  4890

Nicolle Ebner

 Deputatul PSD de Hunedoara, Laurenţiu Nistor (foto), susţine că va aduce în faţa parlamentarilor abuzul celor de la E.ON Gaz Distribuţie, care, de peste patru ani, folosesc gratuit reţeaua de gaz metan din judeţ, realizată din banii publici. Nistor va cere Parlamentului ca firmă distribuitoare să plătească lunar, chirie pentru conductele prin care transportă gazul metan.

Folosite în mod abuziv timp de patru ani
Toate reţelele de gaz metan introduse în ultimii ani, în mediul rural, cu scopul creşterii gradului de confort în gospodării, au fost realizate din bani publici, respectiv din bugetele locale sau din fonduri acordate de guvern pe diferite proiecte. „De la privatizare, conductele sunt exploatate în mod abuziv de către societatea de distribuţie, care nu a vrut să semneze cu primăriile nici un contract. Nu au investit nici un leu, nu dau nici o despăgubire comunităţilor, în schimb, încasează bani pentru distribuţia gazului metan prin conductele plătite din bani publici. În această situaţie, este normal ca reţelele să fie date comunităţilor şi nicidecum gratuit celor de la E.On Gaz Distribuţie”, spune Laurenţiu Nistor, fostul primar al comunei Şoimuş.

Demersuri pentru legalizarea distribuţiei
Deputatul social-democrat spune că, de curând, societatea de distribuţie a gazului metan a încercat să intre în legalitate şi a trimis primăriilor de comune din judeţ, un contract prin care, „primarii să fie de acord să le dea conductele cu titlu gratuit. Cine este nebunul ăla de primar, care, după ce a investit sute de miliarde de lei să-şi permită să facă astfel de cadouri costisitoare? Cred că mai bine îşi taie o mână decât să semneze un astfel de contract”, mai spune deputatul hunedorean, care va aduce această situaţie în atenţia parlamentului.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Medicii hunedoreni se revoltã

Ana Chiş-Şerban, preşedintele Societăţii Naţionale a Medicilor de Familie-filiala Hunedoara, susţine că ordonanţa de urgenţă prin care medicii de familie...

Bãtrânã tâlhãritã, salvatã de un jandarm

O bătrână de 93 de ani din localitatea Uricani a fost tâlhărită de un recidivist în amiaza mare, pentru cei...

Nominalizare nouã pentru Garda de Mediu

După refuzul categoric al Lilianei Ţolaş de a abandona funcţia de director coordonator al Casei de Asigurări de Sănătate pentru...

Închide