Politica si administratie

Monopolul gazului, pe banii publici

05 Laurentiu Nistor  4890

Nicolle Ebner

 Deputatul PSD de Hunedoara, Laurenţiu Nistor (foto), susţine că va aduce în faţa parlamentarilor abuzul celor de la E.ON Gaz Distribuţie, care, de peste patru ani, folosesc gratuit reţeaua de gaz metan din judeţ, realizată din banii publici. Nistor va cere Parlamentului ca firmă distribuitoare să plătească lunar, chirie pentru conductele prin care transportă gazul metan.

Folosite în mod abuziv timp de patru ani
Toate reţelele de gaz metan introduse în ultimii ani, în mediul rural, cu scopul creşterii gradului de confort în gospodării, au fost realizate din bani publici, respectiv din bugetele locale sau din fonduri acordate de guvern pe diferite proiecte. „De la privatizare, conductele sunt exploatate în mod abuziv de către societatea de distribuţie, care nu a vrut să semneze cu primăriile nici un contract. Nu au investit nici un leu, nu dau nici o despăgubire comunităţilor, în schimb, încasează bani pentru distribuţia gazului metan prin conductele plătite din bani publici. În această situaţie, este normal ca reţelele să fie date comunităţilor şi nicidecum gratuit celor de la E.On Gaz Distribuţie”, spune Laurenţiu Nistor, fostul primar al comunei Şoimuş.

Demersuri pentru legalizarea distribuţiei
Deputatul social-democrat spune că, de curând, societatea de distribuţie a gazului metan a încercat să intre în legalitate şi a trimis primăriilor de comune din judeţ, un contract prin care, „primarii să fie de acord să le dea conductele cu titlu gratuit. Cine este nebunul ăla de primar, care, după ce a investit sute de miliarde de lei să-şi permită să facă astfel de cadouri costisitoare? Cred că mai bine îşi taie o mână decât să semneze un astfel de contract”, mai spune deputatul hunedorean, care va aduce această situaţie în atenţia parlamentului.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura