Medicii Emil Stoica Mariş şi Rodica Avram, noua echipă managerială a SJU Deva. Iar s-a schimbat modificarea la spitalul judeţean!

14 mai 2020 | 2 Comentarii | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Sorina Popa

Potrivit unui comunicat al Consiliului Judeţean Hunedoara, Liliana Vaidner, propusă pentru funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva, a renunţat la numire, deoarece nu vrea să demisioneze din postul de la Casa Judeţeană de Sănătate. Legea spune că, dacă ar fi fost numită manager la spitalul devean, trebuia să plece din funcţia deţinută, iar acest lucru era prea riscant.
În aceste condiţii, preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Bobora, a făcut o nouă numire. Este vorba de medicul Emil Stoica Mariş (foto), care de astăzi, 15 mai, ocupă funcţia de manager interimar al unităţii medicale devene. Directorul medical este doctoriţa Rodica Avram.
Reprezentanţii Consiliului Judeţean Hunedoara precizează că, „odată cu încetarea stării de urgenţă, competenţa numirii persoanelor în funcţia de conducere a unităţilor medicale din subordinea administraţiilor locale revine, în cazul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva, preşedintelui Consiliului Judeţean Hunedoara”.
Reamintim că, iniţial, guvernul a dorit să controleze în continuare numirile în posturile de conducere la spitalele din ţară. Însă, Opoziţia a reuşit să schimbe datele în Parlament şi acum Ministerul Sănătăţii doar coordonează spitalele, pentru combaterea pandemiei nu poate demite sau nominaliza conducerile spitalelor aflate în administrarea autorităţilor judeţene sau locale. Timp de o săptămână, de la plecarea echipei de medici militari, spitalul din reşedinţa de judeţ a fost condus de medicii Bianca Glodean, manager, şi Marius Blendea, director medical.
De săptămâna viitoare, Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva îşi deschide porţile şi pentru bolnavii non-Covid. Iar Secţia de Infecţioase rămâne să primească pacienţii cu noul virus.

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Observer spune:

    Cu un asemenea manager (înfumurat, orgolios, lăudăros peste orice măsură și lipsit de cunoștințe manageriale), puțin probabil să se întâmple ceva bun in SJU Deva. Parca e un blestem asupra acestei unități medicale sau fie condusă de persoane care nu au nimic de-a face cu știința managementului.

  2. ioana spune:

    Sa vina din nou ARMATA!!!
    Dar asa cum stiu ei, nu cu “manusi”!Sa-i trozneasca/trazneasca si pe aia de la CJ si pe aia de la spital!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Peste 20.000 de măşti donate de UDMR Hunedoara

Prin intermediul Organizaţiei Judeţene Hunedoara a UDMR au fost donate, în cursul zilei de ieri, joi, peste 20.000 de măşti...

Milioane de lei pentru cei care nu au putut lucra în perioada stării de urgenţă

Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Hunedoara a plătit în aprilie şi mai indemnizaţiile de sprijin Covid-19 pentru...

Plăteşti 250 de lei şi se face testul COVID acasă!

De ieri, este operaţională procedura de testare la cerere pentru Covid-19, cu aparatul din dotarea spitalului din municipiul Hunedoara, prin...

Închide