Peste 20.000 de măşti donate de UDMR Hunedoara

Adriana Năstase

Prin intermediul Organizaţiei Judeţene Hunedoara a UDMR au fost donate, în cursul zilei de ieri, joi, peste 20.000 de măşti chirurgicale de unică folosinţă către Spitalul Municipal ”Dr. Al. Simionescu” Hunedoara, Direcţia de Asistenţă Socială Deva, Direcţia de Asistenţă Socială Petroşani, Direcţia de Asistenţă Socială Lupeni, Liceul Teoretic ”Téglás Gábor” din Deva şi Fundaţia ”Sfântul Francisc” din Deva.

”Solidaritatea între oameni şi comunităţi este cel mai bun răspuns pe care îl putem da în situaţia în care ne aflăm. Din păcate, epidemia de coronavirus a lovit greu judeţul nostru. De aceea, sper că ajutorul cu care putem veni azi în sprijinul instituţiilor publice şi de sănătate din judeţ, care sunt în contact direct cu cetăţenii, să fie folositor, ajungând la cei care au cea mai mare nevoie”, a declarat preşedintele UDMR Hunedoara, europarlamentarul Iuliu Winkler (foto).
Măştile distribuite de UDMR Hunedoara vor ajunge la personalul sanitar, la profesori şi la elevii Liceului Teoretic ”Téglás Gábor” care vor participa la pregătirile pentru examenul naţional şi pentru bacalaureat, la personalul şi copiii aflaţi în grija Fundaţiei ”Sfântului Francisc” din Deva, dar şi la persoanele în vârstă sau asistate social din Deva, Petroşani şi Lupeni.
În urma acţiunilor întreprinse de UDMR, în România, au ajuns un milion de măşti chirurgicale de unică folosinţă, reprezentând o donaţie privată, care a sosit în ţara noastră cu ajutorul guvernului ungar. Liderul UDMR Hunedoara a transmis mulţumirile sale guvernului ungar pentru sprijinul primit. Tot în urma demersurilor UDMR, în urmă cu o lună, în România a mai sosit un transport cu măşti, mănuşi, haine de protecţie şi dezinfectante pentru cei ce se luptă cu pandemia în linia întâi: cadrele medicale din spitale şi medicii de familie.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.