Medici noi la spitalul din Hunedoara

14 februarie 2018 | 1 Comentariu | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban

Concursurile organizate de spitalele din ţară pentru ocuparea posturilor vacante de specialişti se pare că nu rezolvă îndeajuns problema crizei de doctori. Reprezentanţii multor unităţi sanitare susţin faptul că desfăşoară periodic astfel de testări, însă candidaţii sunt dezinteresaţi să participe. Şi totuşi, nu peste tot e la fel. Spre exemplu, la Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara s-au angajat medici noi.
„În 2017 au fost angajaţi, prin concurs, cinci medici cu specialităţile ORL, Urologie, Ortopedie-Traumatologie, Psihiatrie şi Obstetrică-Ginecologie. În cursul aceluiaşi an, medicii rezidenţi care au finalizat stagiile de pregătire în rezidenţiat au completat echipele din secţiile Cardiologie, Psihiatrie, ATI şi Cronici. La începutul lui 2018, şi-au terminat pregătirea în rezidenţiat şi s-au prezentat la serviciu doi medici cu specialităţile Anatomie patologică şi Gastroenterologie, urmând ca în cursul verii să mai vină şi un medic specialist neonatolog”, a afirmat Radu Budae (foto), managerul Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara.
Potrivit acestuia, în desfăşurare este şi un concurs de ocupare a unui post de medic specialist în Obstetrică-Ginecologie, care să asigure servicii medicale atât în secţie şi Ambulatoriu Integrat, cât şi în linia de gardă. Partea mai puţin bună a lucrurilor e că la fel ca în cazul multor unităţi sanitare din ţară, şi la Hunedoara încă e nevoie de medici de urgenţă. Totodată, la Oncologie şi Pediatrie, ar fi nevoie de încă cel puţin câte un medic. „Nu ne aflăm într-o situaţie critică ca să nu putem funcţiona în condiţii normale, dar e bine să încercăm să aducem din timp medici în specialităţile potenţial deficitare ca acoperire cu resursa umană, sporind în egală măsură calitatea actului medical”, a precizat managerul spitalului hunedorean.

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Hunedorean spune:

    Dar asistente care să fie serioase și să știe când angajati?

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Anunt Finante 15.02.2018

Teribilistul care a ucis doi pietoni a făcut-o, din nou, lată

  Maximilian Gânju Codruţ Norocel Măturar (foto), tânărul din Petroşani care a ucis, în 2014, doi pietoni cu bolidul său,...

Aţi văzut-o?

O adolescentă de 16 ani din Petrila a fost dată dispărută la Poliţie de familie. Rudele fetei le-au spus poliţiştilor...

Închide