Medici de familie din Călan acuzaţi că nu dau reţete fără adeverinţă de vaccinare Covid

Mai mulţi cetăţeni din oraşul Călan au reclamat faptul că doi medici de familie nu le eliberează reţete pentru bolile de care suferă, doar dacă prezintă adeverinţă că ei s-au vaccinat împotriva Covid.
Lucrurile, dacă stau astfel, sunt total ilegale şi nu trebuie acceptate, medicii riscând sancţiuni. Pro­blema este că, dacă au început medicii de familie să facă asemenea discri­mi­nări nu este în re­gulă. L-am în­tre­bat pe şeful Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Hunedoara, Adrian David (foto), dacă ştie despre practicile celor doi medici de familie şi ce măsuri se iau în cazul în care acuzaţiile se dovedesc?
„Medicii trebuie să respecte, potrivit con­tractului semnat, dreptul la libera alegere de către asigurat a medicului şi a furnizorului; să acorde servicii prevăzute în pachetul mi­ni­mal de servicii şi pachetul de servicii de bază, fără nici o discriminare. Cei doli medici de familie au fost înştiinţaţi de reclamaţiile la adresa lor şi li s-a reamintit ce obligaţii con­tractuale au”, a spus Adrian David, directorul general al CJAS Hunedoara. (S. Popa)

One thought on “Medici de familie din Călan acuzaţi că nu dau reţete fără adeverinţă de vaccinare Covid

  • 23 martie 2021 la 9:49
    Permalink

    Micii Dumnezei, s-au trezit ca pot sa impuna si ei restrictii, 0 barat calitate umana.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare