Judeţul Hunedoara şi provincia chineză Shaanxi au semnat, oficial, Acordul de Înfrăţire

Preşedintele Consiliului Judeţean Hune­doara, Laurenţiu Nistor, a semnat Acordul de Înfrăţire dintre Judeţul Hunedoara şi pro­vincia chineză Shaanxi, în cadrul unei ce­remonii organizată online. Concomitent, do­cumentul a fost semnat şi de partea chineză, prin Zhao Yide, guvernatorul pro­vinciei Shaanxi.
Documentul oficializează legătura de prietenie mai veche dintre cele două entităţi, consolidată în timp prin mai multe vizite reciproce.
”Semnarea <<Acordului de Înfrăţire între judeţul Hunedoara din România şi provincia Shaanxi din Republica Populară Chineză pri­vind stabilirea de relaţii de prietenie>> este încununarea multiplelor demersuri diplo­ma­tice începute în anul 2017, demersuri la care m-am alăturat toamna trecută, la începerea mandatului meu de preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara”, a declarat domnul Laurenţiu Nistor, la finalul ceremoniei oficiale.
Parafarea Acordului de Înfrăţire deschide calea unei colaborări reciproc-avantajoase în domenii esenţiale, precum economia, sănă­tatea, educaţia, turismul, cultura, şi va fa­cilita atragerea de investiţii chineze în ju­deţul Hunedoara, care să contribuie la crea­rea de noi locuri de muncă.
Provincia Shaanxi se află în nord-vestul Chinei şi are o populaţie de 37 de milioane de locuitori. Regiunea este bogată în com­bus­tibili fosili (cărbune, ţiţei, gaze naturale), are o in­dus­trie de înaltă tehnologie dez­voltată şi este re­şedinţa mai multor uni­versităţi şi in­sti­tute de cercetare. (Biroul de presă al CJ Hunedoara)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Medici de familie din Călan acuzaţi că nu dau reţete fără adeverinţă de vaccinare Covid

Mai mulţi cetăţeni din oraşul Călan au reclamat faptul că doi medici de familie nu le eliberează reţete pentru bolile

Trei oraşe din judeţ au intrat în carantină

Sorina Popa Trei localităţi din judeţ, Petroşani, Brad şi Simeria sunt de astăzi în carantină din cauza creşterii cazurilor de

Şoferi, urmăriţi de poliţişti, pe câmp şi prin Orăştie

Un tânăr de 32 de ani, din Geoagiu, a fost ţinta echipajului rutier. Poliţiştii i-au făcut semn să oprească pentru

Închide