Medalii olimpice retrase pentru halterofilii români

Halterofilii români Roxana Cocoş, Răzvan Martin şi Gabriel Sâncrăian au fost descalificaţi şi deposedaţi de me­daliile cucerite la Jocurile Olimpice de la Londra în 2012, pentru dopaj.
Decizia a fost luată de ieri de Comitetul Internaţional Olimpic. Lui Răzvan Martin (foto) şi lui Gabriel Sâncrăian li se retrag medaliile de bronz, iar Roxana Cocoş ră­mâne fără medalia de argint, decizia fiind definitivă. Cei doi sportivi din România medaliaţi la Jocurile Olimpice de la Londra, au fost depistaţi pozitiv şi la rea­na­lizarea probelor de către Comitetul Olim­pic Internaţional, motivul declarat fiind folosirea de steroizi anabolizanţi.
Halterofilii români au folosit stanozolol, care este un steroid anabolizant dispo­nibil sub formă injectabilă şi tablete, cu puţine efecte secundare şi adaptat pen­tru cei care doresc să-şi îmbunătăţească starea fizică şi să grăbească procesul de ardere a grăsimilor.
Răzvan Martin a fost depistat pozitiv în aprilie 2013, la steroidul stanozolol, după Campionatele Europene de la Tirana, unde cucerise două medalii. El a re­de­ve­nit eligibil pentru competiţii în 2015, după două sezoane de suspendare.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare