Incidentele de la Lotul Olimpic de Bob sancţionate de COSR

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) a luat cunoştinţă de faptele petre­cute la Lotul Olimpic de Bob al României, în cantonamentul din Letonia, de la Sigulda, şi dezaprobă orice gest care aduce atingere oricărui sportiv.
COSR cere Federaţiei Române de Bob şi Sanie (FRBS) ca, până la definitivarea cer­ce­tării, să numească un nou antrenor care să asigure continuitatea pregătirii pentru com­po­nentele Lotului Olimpic de Bob şi partici­parea la competiţiile internaţionale din calendarul Federatiei Internaţionale de Bob şi Skeleton.
Totodată, COSR a solicitat în regim de urgenţă Federaţiei Române de Bob şi Sanie să analizeze situaţia şi să acţioneze rapid pentru clarificare şi soluţionare. Mai mult COSR a comunicat că îşi exprimă totalul deza­cord faţă de astfel de situaţii şi oferă sprijin total pentru ca sportiva Ioana Teo­dora Gheorghe să îşi poată continua pre­gătirea în condiţii de siguranţă până la soluţionarea şi clarificarea situatiei.
Decizia COSR vine după ce antrenorul lotului naţional de bob al României, Paul Neagu (66 ani), a fost acuzat de sportiva Ioana Gheorghe, componentă a lotului olim­pic de bob, de violenţă, hărţuire, intimidare şi proxenetism.Tehnicianul a intrat în camera din cantonament peste sportiva aflată sin­gură în cameră şi vrut să o lovească, după ce i-a luat telefonul. A fost necesară intervenţia organelor de poliţie care au plasat-o pe sportivă la un alt hotel. (În foto cei doi protagonişti ai scandalului)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare