Sport

Medalii naţionale şi lecţii pentru performanţe internaţionale

11 x 1 heian medalii si stagiuCiprian Marinuţ

Karatiştii de la Heian Deva au fost în top la ediţia 2015 a „Cupei României” WKC, desfăşurată la Braşov, cucerind 13 medalii. Dornici de performanţe şi mai bune pe plan internaţional, sportivii antrenaţi de Oana Tomiuc şi Marius Biji au participat la stagiul de pregătire cu „legenda” artelor marţiale, azerul Rafael Aghayev, desfăşurat în weekend, în comuna Baru Mare.

Specialişti la kata şi la echipe
Cu o singură excepţie, un argint al Andrei Daniliuc la kumite, categoria junioare, medaliile obţinute de sportivii de la Heian Deva au fost cucerite în probele de kata şi în cele pe echipe. Medalii de aur în competiţia care presupune lupta cu un adversar imaginar au obţinut Andra Daniliuc (ctg. juniori), Denisa Pădurean (ctg. mini-cadeţi), Cristina Stanciu (ctg. 11-12 ani) şi Victor Kuţaba (ctg. mini-cadeţi), clubul din Deva având astfel patru trofee „Cupa României”, la individual. Alte două astfel de trofee au intrat în palmaresul clubului Heian Deva în probele de echipe, sportivii antrenaţi de Oana Tomiuc şi Marius Biji triumfând la categoriile mini-cadeţi şi seniori. Pe treapta a doua a podiumului au urcat Mădălina David (ctg. 11-12 ani), Samuel Krech (ctg. 11-12 ani), Cristian Josan (ctg. 9-10 ani) şi  Diana Josan (ctg. cadeţi). În fine, colecţia de medalii a fost completată cu două de bronz, cucerite de Carmen Tatoiu (ctg. 9-10 ani) şi Diana Tatoiu (ctg. 13-14 ani). La Cupa României de la Braşov au participat aproximativ 700 de sportivi şi 99 de echipe de la 52 de cluburi din ţară.

Antrenamente cu „maestrul momentului”
Aproape toţi medaliaţii clubului Heian Deva în concursul de „Cupa României” au „savurat” stagiul de pregătire cu legendarul azer Rafael Aghayev, de patru ori campion mondial la karate, de 10 ori campion european şi câştigătorul din 2015 de la Jocurile Europei de la Baku. Evenimentul a avut loc în comuna Baru şi a adunat 600 de karatişti din toate zonele  ţării. Azerul a uimit pe toată lumea prin tehnicile prezentate şi s-a arătat încântat de locurile de la noi din judeţ şi de mâncarea noastră. „Am venit în România, pentru că nu am mai fost niciodată aici şi eram curios să văd cum este. Lucrez în mai multe  ţări ale Europei, dar am vrut foarte mult să ajung în România. Nu  ştiam că voi fi primit atât de cald de această ţară şi mi-a plăcut foarte mult mâncarea, pentru că seamănă cu mâncarea din  ţara mea. Karatiştii români i-am mai întâlnit în competiţii şi ştiu că sunt talentaţi şi valoroşi. Sportul este diferit de la o competiţie la alta, în sensul că azi câştigi tu, dar mâine poate câştiga oricine”, a spus Rafael Aghayev. Azerul nu a dezvăluit prea multe din secretele sale şi le-a cerut karatiştilor să nu facă niciodată pauze în antrenamentele lor şi le-a mai sugerat că pentru a fi un bun karateka, trebuie să ai „cap, inimă şi caracter”.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura