Sport

Medalie internaţională la judo

eduard nicolaescuCiprian Marinuţ

Sportivul Eduard Nicolaescu (foto), legitimat la SCM Deva şi component al Lotului Olimpic al României, a obţinut medalia de aur la o competiţie internaţională desfăşurată, la finalul săptămânii, în capitala statului Ciad, D’Jamena.

Patru medalii tricolore
Anul competiţional 2014 a început cu dreptul pentru practicanţii de judo de la SCM Deva. Sportivul Eduard Nicolaescu a participat împreună cu alţi trei componenţi ai echipei de seniori a României la un concurs în Africa şi a reuşit să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la categoria 73 de kilograme. Şi ceilalţi trei tricolori, pregătiţi de antrenorul Han Sang So, au obţinut rezultate excelente, astfel: Remus Lazea (ctg. 66 kg) şi Vlad Vişan (ctg. 81 kg) au cucerit medalii de aur, iar Mircea Cristian Pop şi-a trecut în palmares o medalie de argint. Competiţia s-a desfăşurat în weekend-ul recent încheiat, în capitala statului Ciad, D’Jamena. Performanţele celor patru judoka a fost lăudate de website-ul oficial al Federaţiei Române de Judo (www.frjudo.ro), care, conform preşedintelui Doru Sapta, va avea, în curând, un format grafic nou, uşor accesibil şi în acelaşi timp profesional.

Cantonamente şi concursuri
Componentele Centrului Naţional de Judo de la Deva au început şi ele pregătirile, iar 12 dintre ele vor pleca la Piatra Arsă, din 2 februarie, pentru un cantonament centralizat. Imediat după stagiul de la Piatra Arsă, sportivele antrenate de Ramona Enache, Alin Popdan şi Mugurel Ciuşcă vor avea primele concursuri din 2014. Prima competiţie va fi o cupă europeană, care va avea loc în Lituania, iar la finalul lunii februarie, se va desfăşura la Deva, etapa finală a Campionatului Naţional rezervat sportivilor sub 18 ani.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.