www.mesagerulhunedorean.ro

Marcaje refăcute în Retezat

Salvamontiştii din judeţul Hunedoara au finalizat o primă etapă de refacere a traseelor principale din Masivul Retezat, mai mulţi stâlpi metalici şi plăcuţe indicatoare fiind amplasaţi la intersecţiile principale, pentru ca turiştii să se poată orienta mai bine pe munte.
„Am abordat toată zona centrală a Masivului Retezat şi am amplasat săgeţi indicatoare şi stâlpi la intersecţia unor trasee principale, pentru că acolo sunt problemele mari şi turiştii trebuie să ştie ce traseu abordează. Va mai urma o etapă în care vom lua fiecare traseu în parte. Vom schimba plăcuţele şi tot ceea ce înseamnă semnalizare“, a declarat Ovidiu Bodean, şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara.
Activitatea de reamplasare a unor stâlpi şi plăcuţe indicatoare este dificilă din cauza condiţiilor de acces pe munte, la altitudini mai mari, salvamontiştii fiind nevoiţi să ducă toate echipamentele necesare cu spatele, pentru că maşinile nu pot urca peste tot. „Este o operaţiune dificilă, pentru că stâlpii sunt din metal, cântăresc peste 20 de kilograme. Trebuie să mai duci cu tine ciment şi nisip. Toate trebuie cărate cu spatele până la altitudini de peste 2.000 de metri. Nu este chiar foarte uşor, iar atunci când mergem pe munte ducem mai multe, o maşină de găurit pentru montajul plăcuţelor indicatoare, vopsea, un levier şi altele“, a spus Bodean. Potrivit acestuia, operaţiunile de refacere a marcajelor se pot executa doar în perioadele de toamnă sau primăvară, când numărul turiştilor din Retezat scade, iar salvamontiştii nu mai sunt nevoiţi să patruleze în permanenţă. (Sorin Blada, Agerpres)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.