Maratonul de la Paris, amânat din nou

Cea de-a 44-a ediţie a maratonului de la Paris, care trebuia iniţial să se dispute pe 5 aprilie, dar a fost reprogramată pentru data de 18 octombrie, din cauza pandemiei de coronavirus, a fost amânată încă o dată, urmând să se dispute pe 15 noiembrie, au anunţat luni organizatorii, citaţi de L’Equipe.

Maratonul de la Paris a avut în istoria sa două câştigătoare din România, la feminin: Alina Tecuţă (1996) şi Cristina Costea (1999), iar la ediţia de anul trecut, cu startul pe Champs Elysee şi finişul programat în Porte Dauphine, a adunat circa 49.000 de alergători din întreaga lume.
De asemenea, semimaratonul din capitala franceză, amânat la rândul său din martie până în septembrie, va avea loc acum pe 18 octombrie.
Din cauza pandemiei de coronavirus, două dintre cursele de tradiţie din circuitul mondial de maraton, cele de la Berlin (prevăzută în septembrie) şi New York (care urma să aibă loc în noiembrie) şi-au anulat la sfârşitul lunii trecute, ediţiile programate în 2020.
Aceste decizii de anulare a celebrelor competiţii de alergare au venit după ce cel mai vechi maraton din lume, cel de la Boston, a fost amânat din aprilie până în septembrie, înainte de a fi anulat definitiv anul acesta, pentru prima oară în istoria sa de 124 de ani.
În acest moment, alergătorii de maraton mai speră să poată concura în cursele internaţionale de la Londra (amânată din aprilie până pe 4 octombrie) şi de la Chicago (menţinută pe 11 octombrie), precum şi în cea de la Paris. (N. Gavrea)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.