Maratonul de la Paris, amânat din nou

7 iulie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Cea de-a 44-a ediţie a maratonului de la Paris, care trebuia iniţial să se dispute pe 5 aprilie, dar a fost reprogramată pentru data de 18 octombrie, din cauza pandemiei de coronavirus, a fost amânată încă o dată, urmând să se dispute pe 15 noiembrie, au anunţat luni organizatorii, citaţi de L’Equipe.

Maratonul de la Paris a avut în istoria sa două câştigătoare din România, la feminin: Alina Tecuţă (1996) şi Cristina Costea (1999), iar la ediţia de anul trecut, cu startul pe Champs Elysee şi finişul programat în Porte Dauphine, a adunat circa 49.000 de alergători din întreaga lume.
De asemenea, semimaratonul din capitala franceză, amânat la rândul său din martie până în septembrie, va avea loc acum pe 18 octombrie.
Din cauza pandemiei de coronavirus, două dintre cursele de tradiţie din circuitul mondial de maraton, cele de la Berlin (prevăzută în septembrie) şi New York (care urma să aibă loc în noiembrie) şi-au anulat la sfârşitul lunii trecute, ediţiile programate în 2020.
Aceste decizii de anulare a celebrelor competiţii de alergare au venit după ce cel mai vechi maraton din lume, cel de la Boston, a fost amânat din aprilie până în septembrie, înainte de a fi anulat definitiv anul acesta, pentru prima oară în istoria sa de 124 de ani.
În acest moment, alergătorii de maraton mai speră să poată concura în cursele internaţionale de la Londra (amânată din aprilie până pe 4 octombrie) şi de la Chicago (menţinută pe 11 octombrie), precum şi în cea de la Paris. (N. Gavrea)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Deva intră în circuitul Campionatului Naţional de Super Rally!

La sediul Primăriei municipiului Deva, a avut loc o întâlnire între primarul Florin Oancea şi fostul campion mondial la box...

CSS Hunedoara a reluat activitatea după pandemie

Aşteptată cu mult interes, decizia de reluare a activităţii în secţiile cluburilor sportive şi la nivelul liceelor cu program sportiv...

Dosare penale pentru alcool şi conducere fără permis

Poliţiştii rutieri din Petroşani au prins un localnic de 40 de ani, pe o stradă din municipiu, în timp ce...

Închide