Manual destinat participanţilor la Olimpiada de la Tokyo

Ca o măsură de luptă împotriva pan-de­miei de coronavirus, staff-urile sportivilor prezenţi la Jocurile Olimpice de la Tokyo vor trebui să rămână într-o “bulă” de securitate, dar nu vor fi constrânse la respectarea carantinei, au anunţat or­ganizatorii competiţiei olimpice.
Cei care nu vor respecta aceste reguli vor risca să fie expulzaţi de la Jocurile Olimpice, se arată în primul “manual” des­tinat participanţilor la Jocurile Olimpice. Însă membrii staff-urilor sportive vor fi autorizaţi însă să scape de regimul de carantină, dacă îşi supraveghează starea de sănătate în următoarele 14 zile de la sosirea lor pe teritoriul Japoniei, perioadă în care nu vor avea permisiunea de a părăsi “bula” sau de a asista la eve­nimente ca spectatori.
„Noi am învăţat multe de la codurile de bună conduită în vigoare pentru alte evenimente sportive. Este laitmotiv-ul pentru fiecare dintre noi, ca Jocurile să fie sigure pentru toţi participanţii. Este o chestiune de responsabilitate “, a declarat directorul Jocurilor Olimpice, Christophe Dubi.
Comitetul Olimpic Internaţional (CIO) a publicat miercuri un prim manual pentru a ajuta sportivii şi părţile terţe interesate cu informaţii privind desfăşurarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo în contextul pan­de­miei de coronavirus.
Acest prim manual de 33 pagini este destinat în principal federaţiilor sportive internaţionale şi tehnicienilor. Regulile care vor fi aplicate sportivilor nu au fost încă finalizate, dar organizatorii au anun­ţat deja că ei vor fi testaţi la fiecare patru zile, precum şi la plecarea din ţările natale şi la sosirea în Japonia.
Yoshiro Mori, preşedintele Comitetului or­ganizator al JO de la Tokyo, a asigurat, că “Jocurile Olimpice din acest vor avea loc orice ar fi”.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare