Actualitate

Manifestanții care au intrat în Paris pentru protestul inspirat de „Convoiul libertății”, dispersați cu gaze lacrimogene de poliție

Poliția pariziană a blocat la periferie șoferii a 500 de autoturisme care voiau să intre în capitala Franței, sâmbătă, pentru un protest inspirat de „Convoiul libertății” din Canada, însă câteva mașini au reușit să scape de filtre și au ajuns pe bulevardul Champs-Elysées.

Împotriva guvernului
Potrivit Le Parisien, 14 persoane din rân­dul protestatarilor au fost reținute, iar vehi­culele au fost ridicate de camioanele de tractare.
În Canada, camionagiii au reușit să blo­cheze centrul capitalei Ottawa pentru mai mult de 10 zile, protestele fiind catalogate drept o „ocupație agresivă”, iar de luni au blocat unul din principalele poduri pentru comerțul transfrontalier între Canada și Statele Unite. Autoritățile din statul Ontario au decretat stare de urgență. „Freedom Convoy” (Convoiul Libertății) a început ca o mișcare împotriva mandatelor obligatorii introduse de Canada privind vaccinurile pentru camionagiii care traversează fron­tiera cu America, dar s-a transformat într-o re­voltă de amploare împotriva măsurilor de sănătate publică și a guvernului progresist condus de premierul Trudeau.
În tot mai multe țări din lume sunt anun­țate asemenea proteste, față de restricțiile impuse de guverne, restricții care nu au nici o legătură cu salvarea de vieți, cid oar cu afa­cerile pe care guvernele le fac pe peri­oada pandemiei.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.