Educatie si cultura

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban

 

Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în această săptămână este cartea Ghidul unui călugăr pentru curățenia casei și a minții, de Shoukei Matsumoto, apărută la Editura Humanitas, București, 2021.

 

Scrierea analizează în detaliu aspecte ale vieții noastre cotidiene – de la somn până la alimentație, de la igiena personală până la întreținerea garderobei, a casei și a grădinii. Este un ghid spiritual și practic ce a fost tradus până acum în peste 15 limbi și datorită lui putem înțelege că tehnicile de a ne purifica mintea și metodele de curățenie nu pot fi separate. Ele sunt fațete ale unei singure realități.

 

Despre autor

Shoukei Matsumoto s-a născut în Japonia în anul 1979. A absolvit literatura în cadrul Universităţii din Tokyo şi masteratul la Şcoala Indiană de Afaceri. Fiind călugăr budist în comunitatea Shin, duce o activitate intensă prin care promovează cultura budistă în lume. Site-ul bilingv numit higan.net, despre religia pe care o are în suflet, este administrat tot de el și, pe lângă toate astea, se ocupă de cafeneaua templului său.

 

 

https://www.facebook.com/bibliotecadeva

 

 

 

 

 

 

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura