Maldăre de gunoi pe Râul Orăştie

04 gunoaie orastie (3)

Nicoleta Popa

Râul Orăştie s-a transformat într-o groapă de gunoi a oraşului. PET-uri, moloz şi chiar bucăţi de mobilier au invadat malurile. Locuitorii din zonă dau vina pe autorităţi, care nu adună deşeurile. Autorităţile locale spun însă, că vina este a  oamenilor, care aruncă resturile menajere şi vechiturile la voia întâmplării. Şi astfel, ceea ce ar trebui să constituie o sursă de viaţă, s-a transformat într-o sursă de poluare.

Greu de sancţionat
Autorităţile locale se plâng că aceia care aruncă gunoaie în locuri nepermise sunt foarte greu de prins, deoarece acţionează îndeosebi seara, atunci când nu îi vede nimeni. Reprezentanţii primăriei spun că în cursul anului au fost întreprinse mai multe acţiuni de salubrizare a cursurilor de apă de pe teritoriul administrativ al municipiului Orăştie, respectiv ridicarea, transportarea şi depozitarea gunoiului de pe maluri şi albie, în depozitul de deşeuri. Cu toate acestea, spun edilii, imediat după ce au fost ridicate, mormanele de resturi menajere sunt din nou la loc.

Amenzi de aproape 5.000 de lei
De la începutul anului, Primăria municipiului Orăştie a aplicat amenzi în valoare de 4.900 de lei. Cea mai mare sancţiune, în valoare de 2.500 de lei, a fost aplicată unei ferme de creştere a animalelor. „Primăria a emis peste 80 de somaţii către persoanele fizice şi juridice din oraş, pentru a ridica de pe domeniul public deşeurile menajere, molozul şi chiar depozitările de nisip şi pietriş”, a declarat primarul Orăştiei, Alexandru Muntean.

One thought on “Maldăre de gunoi pe Râul Orăştie

  • 9 noiembrie 2009 la 20:15
    Permalink

    ce sa zic? fara cuvinte. un oras de ***** si primarul nu face nimic mai bn era cu iosif blaga dar ce sa fac? asta este peste 10 ani vn incalzirea globala la cati oameni de ***** sunt in tara asta mizeria ce o arunca ei nu este gunoi ei sunt gunoi pt ceea ce fac

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare