„Majorat în şah”, sărbătorit cu titlul de campioană

11 x 1 dariaCiprian Marinuţ

Maestra FIDE Daria Vişănescu (foto), legitimată la Clubul de şah Deva şi CS Medicina Timişoara, a câştigat titlul de campioană a României la categoria U20 (sub 20 ani) feminin în cadrul Campionatului Naţional, desfăşurat la Călimăneşti-Căciulata. Este ultimul titlu naţional la nivel de junioare din cariera talentatei şahiste din Petrila, întrucât de la anul ea va juca doar în competiţii ale senioarelor.

Triumf cu o rundă în avans
Deţinătoare a titlului de maestră FIDE încă de la vârsta de nouă ani, fiind cea mai tânără astfel de maestră din istoria şahului românesc, Daria Vişănescu a pus punct carierei de junioară în stil de mare campioană. Şahista legitimată la Clubul de şah Deva şi CS Medicina Timişoara a jucat excelent la ultimul său turneu naţional la categoria U20 (sub 20 ani) şi şi-a asigurat titlul de campioană a României, înainte de disputarea ultimei runde, programate ieri după-masă. Daria Vişănescu a obţinut patru victorii şi o remiză în primele cinci meciuri disputate şi avea un avans de două puncte în faţa principalei rivale, ocupanta locului secund, Andreea Cosman, de la CSS Nr. 1 Timişoara, care a strâns doar 2,5 puncte. Astfel, indiferent de rezultatele din meciurile de ieri, în care Daria a jucat cu Gabriela Didiliuc, iar Andreea Cosman cu Ioana Cîrlig, şahista din Petrila este campioana României. „Sunt fericită să fiu campioană la ultimul meu turneu ca junioară U20, după un turneu bun cu un binemeritat final victorios”, a notat pe contul personal de Facebook, Daria Vişănescu.

Pregătită de duelurile de la senioare
Cornel Hotăran, preşedintele de onoare al Clubului de şah Deva şi al Asociaţiei Judeţene de şah Hunedoara, era încântat de succesul Dariei şi încrezător că talentul acesteia va face performanţă şi la nivel de senioare. „Daria a câştigat titlul naţional jucând un şah de excelentă calitate, după ce s-a pregătit pentru acest turneu cu Cătălin Ardelean, antrenorul Lotului Naţional masculin. Este o medalie importantă pentru ea, obţinută după o victorie şi o remiză în faţa Andreei Cosman, jucătoare care în trecut i-a suflat de câteva ori medalia de aur. Daria şi-a consolidat astfel locul de titulară în echipa de SuperLigă a CS Medicina Timişoara şi are şanse la noi medalii pe plan naţional şi internaţional”, a afirmat Corneliu Hotăran.
În următoarele zile, Daria va participa la competiţiile de şah rapid, şah blitz şi de dezlegări la Campionatul Naţional care se desfăşoară în perioada 17-28 aprilie la Călimăneşti – Căciulata, cu participarea a peste 500 de copii şi juniori de la cluburi din ţară.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare