Invincibilitate salvată de noroc, victorie cu emoţii

11 x 2 CNS-Cetate-Deva-CSU CRaiovaCiprian Marinuţ

Râul, ramul, vântul şi transversala unei porţi de pe Stadionul „Cetate”  au fost „prieteni” ai nou-promovatei din Deva în meciul cu CSU II Craiova, iar trupa antrenată de Marius Sîrbu şi-a menţinut invincibilitatea în retur şi a câştigat, greu, pe final, cu 2-0. CNS „Cetate” are cinci victorii şi două remize în retur, fiind astfel campioana de până acum a sezonului de primăvară în seria a IV-a a Ligii a III-a.

O dădură-n bară
Revelaţia returului CNS „Cetate” Deva a fost în suferinţă în prima repriză a partidei cu echipa secundă a grupării de Liga I CSU Craiova. Oltenii au început curajos şi au avut o şansă imensă de a deschide scorul în minutul 7, când au beneficiat de un penalti, după ce Kelemen l-a faultat pe Scarlat. Din fericire pentru echipa din Deva, râul, ramul, vântul şi transversala porţii au fost de partea ei, iar balonul şutat de căpitanul oltenilor, Ionuţ Florea, s-a înălţat şi a şters transversala, ieşind în aut de poartă. În continuare, CSU II Craiova a fost vioara întâi a reprizei, însă s-au consemnat doar două şuturi pe poartă, la finalul reprizei, unul pentru craioveni prin Iuga şi altul pentru CNS prin Şaucă.

Schimbarea la faţă
Trupa antrenată de Marius Sîrbu a început să-şi arate „faţa fotbalistică din retur” abia în repriza secundă. După o nouă intervenţie salvatoare  a portarului Raţ, CNS „Cetate” a reuşit deschiderea scorului prin Făgăraşanu, care a şutat excelent plasat, de la 16 metri pe jos, la colţul lung: 1-0. Zarurile meciului au fost aruncate dintr-o fază fixă de căpitanul Janos Vajda, care spre deosebire de omologul său ce a ratat un penalti, a securizat victoria echipei sale. Astfel, Vajda a executat un corner de pe stânga cu efect, iar mingea a intrat în poartă pe colţul lung, derutându-l pe portarul craiovean: 2-0. Antrenorul Marius Sîrbu a admis că CNS „Cetate” a avut un început de meci greoi, dar şi-a lăudat jucătorii pentru reuşitele din repriza secundă. „Am făcut o primă repriză slabă, poate şi pentru că jocul a fost influenţat de vânt. Situaţia s-a schimbat după pauză, când am beneficiat noi de vânt, am controlat jocul şi am marcat două goluri. E adevărat că am avut şi şansă, la acel penalti ratat de oaspeţi”, a spus Marius Sîrbu.
CNS „Cetate”: Raţ – Kelemen, Dosan (68 Lintaru), Mintaş, Doboş – Boldea (cpt), Vajda – Şaucă (87 Boloş), Pribac (85 Chelariu), Buzducea – Făgărăşanu (90+2 Suciu). Antrenor: Marius Sîrbu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare