Comunitate

Maidanezii, tot mai agresivi

Maximilian Gânju

Câinii vagabonzi din Valea Jiului şi aici vorbim de câteva mii de exemplare, au devenit mai agresivi în ultima perioadă. Acest lucru rezultă şi din cazurile tot mai numeroase de persoane ajunse cu plăgi muşcate la spitalele din zonă.

Zilnic, se înregistrează câteva cazuri, cei mai afectaţi de agresivitatea patrupedelor fără stăpân fiind copiii şi bătrânii. Nici maturii nu scapă prea uşor, un exemplu în acest sens fiind o femeie de 40 de ani, care a fost desfigurată de un maidanez. „Schimbările bruşte de temperaturi au efecte şi asupra animalelor, care devin mai agresive”, a spus Cosmina Pădure, medic veterinar la Adăpostul „Lăbuş“ din Petroşani.

În altă ordine de idei, la Centrul „Lăbuş“ din Petroşani au demarat operaţiunile de igienizare a adăposturilor şi cuştilor, în care sunt cazaţi 60 de maidanezi recoltaţi de pe străzile din localitate. Pentru funcţionarea Adăpostului canin „Lăbuş“, în fiecare an sunt alocate de la bugetul local câteva zeci de mii de lei. Banii se duc pe tratamentul de care beneficiază animalele după castrare, pe medicamente sau mâncare.

One thought on “Maidanezii, tot mai agresivi

  • Maidanezii trebuie adunasi si eutanasiera este solutia cea mai buna + zoofilii castrati .

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura