Maidanezii, tot mai agresivi

13 septembrie 2010 | 1 Comentariu | Publicat in: Comunitate

Maximilian Gânju

Câinii vagabonzi din Valea Jiului şi aici vorbim de câteva mii de exemplare, au devenit mai agresivi în ultima perioadă. Acest lucru rezultă şi din cazurile tot mai numeroase de persoane ajunse cu plăgi muşcate la spitalele din zonă.

Zilnic, se înregistrează câteva cazuri, cei mai afectaţi de agresivitatea patrupedelor fără stăpân fiind copiii şi bătrânii. Nici maturii nu scapă prea uşor, un exemplu în acest sens fiind o femeie de 40 de ani, care a fost desfigurată de un maidanez. „Schimbările bruşte de temperaturi au efecte şi asupra animalelor, care devin mai agresive”, a spus Cosmina Pădure, medic veterinar la Adăpostul „Lăbuş“ din Petroşani.

În altă ordine de idei, la Centrul „Lăbuş“ din Petroşani au demarat operaţiunile de igienizare a adăposturilor şi cuştilor, în care sunt cazaţi 60 de maidanezi recoltaţi de pe străzile din localitate. Pentru funcţionarea Adăpostului canin „Lăbuş“, în fiecare an sunt alocate de la bugetul local câteva zeci de mii de lei. Banii se duc pe tratamentul de care beneficiază animalele după castrare, pe medicamente sau mâncare.

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Hingher Pe Viata spune:

    Maidanezii trebuie adunasi si eutanasiera este solutia cea mai buna + zoofilii castrati .

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
De trei ori şansă, niciodată noroc

FC Hunedoara a câştigat clar, scor 3-0, pe teren propriu cu Milenium Giarmata, beneficiind de şansă la toate cele trei...

Programul „Casa verde”, în impas

În judeţul Hunedoara, Programul „Casa Verde” a ajuns în impas, din cauza lipsei de reacţie a autorităţilor de la Bucureşti.

Gol anulat pentru Kamara

Universitatea Petroşani şi FC Hunedoara II au remizat, scor 2-2, într-un meci în care cântăreţului Kamara (foto) de la trupa...

Închide