Maidanezii Devei, încã o lunã în libertate

30 august 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Sorina Popa

Ca să rezolve două dintre problemele cu care se confruntă devenii, zonele verzi şi câinii fără stăpân, Primăria Deva a organizat o dezbatere publică.

Serviciul scos la licitaţie
Pentru cei peste 600 de maidanezi care umblă nestingheriţi pe străzile municipiului, se pare că problema va fi rezolvată doar în momentul în care noul adăpost de la Sântuhalm va fi finalizat. Asta, susţine viceprimarul Cosmin Costa, se va întâmpla într-o lună de zile.
„Am scos serviciul la licitaţie şi, în sfârşit, s-a prezentat o firmă, aceasta preluând acest serviciu, de ecarisaj, pe o perioadă de trei ani. Adăpostul va fi terminat într-o lună, fiind standarde europene. Va fi asigurată permanenţa acolo de către un medic veterinar, deci, cum se cere”, a declarat viceprimarul Costa.

Şerpi în zona verde
În ceea ce priveşte reabilitarea zonelor verzi, acţiunea a demarat în centrul Devei, unde a fost înlocuit gardul viu deteriorat şi unde se va planta gazon, se vor curăţa copacii şi se vor planta magnolii, petunii şi liliac.
„Am început acţiunea din centrul municipiului, dintr-un motiv foarte simplu. Aici, nu s-a mai făcut nimic de 25 de ani. Am găsit, acum, când am început reabilitarea zonelor verzi, şi şerpi pe acolo. Era o mizerie îngrozitoare. De asemenea, centrul oraşului va fi iluminat ornamental. Lucrările de reabilitare vor continua în această toamnă cu Bulevardul Decebal şi centrul vechi, iar la anul, vom reabilita zonele verzi şi din celelalte cartiere”, a adăugat viceprimarul Cosmin Costa.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Mureşul Deva, în rolul Danemarcei

Echipa antrenată de Gică Barbu a câştigat la scor de neprezentare (3-0) meciul din prima etapă cu FC Silvania, deşi...

Bulina neagra

Cristian Resmeriţă, deputat din Lupeni Pentru că, în loc să facă demersuri pentru ca mina din Uricani să nu fie...

Bulina alba

Dănuţ Buhăescu, primarul oraşului Uricani  Pentru că a finalizat un proiect important pentru 47 de familii cu venituri modeste şi...

Închide