FlashPolitica si administratie

Maidanezii Devei, încã o lunã în libertate

Sorina Popa

Ca să rezolve două dintre problemele cu care se confruntă devenii, zonele verzi şi câinii fără stăpân, Primăria Deva a organizat o dezbatere publică.

Serviciul scos la licitaţie
Pentru cei peste 600 de maidanezi care umblă nestingheriţi pe străzile municipiului, se pare că problema va fi rezolvată doar în momentul în care noul adăpost de la Sântuhalm va fi finalizat. Asta, susţine viceprimarul Cosmin Costa, se va întâmpla într-o lună de zile.
„Am scos serviciul la licitaţie şi, în sfârşit, s-a prezentat o firmă, aceasta preluând acest serviciu, de ecarisaj, pe o perioadă de trei ani. Adăpostul va fi terminat într-o lună, fiind standarde europene. Va fi asigurată permanenţa acolo de către un medic veterinar, deci, cum se cere”, a declarat viceprimarul Costa.

Şerpi în zona verde
În ceea ce priveşte reabilitarea zonelor verzi, acţiunea a demarat în centrul Devei, unde a fost înlocuit gardul viu deteriorat şi unde se va planta gazon, se vor curăţa copacii şi se vor planta magnolii, petunii şi liliac.
„Am început acţiunea din centrul municipiului, dintr-un motiv foarte simplu. Aici, nu s-a mai făcut nimic de 25 de ani. Am găsit, acum, când am început reabilitarea zonelor verzi, şi şerpi pe acolo. Era o mizerie îngrozitoare. De asemenea, centrul oraşului va fi iluminat ornamental. Lucrările de reabilitare vor continua în această toamnă cu Bulevardul Decebal şi centrul vechi, iar la anul, vom reabilita zonele verzi şi din celelalte cartiere”, a adăugat viceprimarul Cosmin Costa.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura