Sport

Mureşul Deva, în rolul Danemarcei

Ciprian Marinuţ

Echipa antrenată de Gică Barbu a câştigat la scor de neprezentare (3-0) meciul din prima etapă cu FC Silvania, deşi a luat startul în campionat cu patru jucători noi, legitimaţi în al 12-lea ceas.
Victoria entuziasmului
Mureşul a repetat, respectând proporţiile, în prima etapă a ligii secunde, isprava naţionalei Danemarcei la Campionatul European din 1992. Atunci, nordicii au câştigat titlul de campioni europeni, deşi nu se calificaseră la Euro ‘92 şi s-au prezentat la turneul final direct din vacanţă, de pe plajă, fiind invitaţi, în ultimul moment în locul Iugoslaviei, exclusă, din cauza războiului. Acum, Mureşul a efectuat pregătirea pentru eşalonul trei, cu un lot subţire, bazat pe juniori. Cu scurt timp înainte de startul campionatului, devenii au primit drept de joc în liga secundă, în locul echipei Internaţional Curtea de Argeş. Iar în ceasul al 12-lea, respectiv cu două-trei zile înainte de primul meci, Mureşul a transferat mai mulţi jucători, dintre care patru – Gârlă, Melcea (ambii ex- CSM Rm. Vâlcea), Gongolea (ex- FCM Tg. Mureş) şi Coca (ex-Liberty Salonta) – au fost titulari în meciul cu FC Silvania. Fără omogenitate, relaţii de joc sau o pregătire serioasă făcută împreună, jucătorii Mureşului au avut entuziasm şi o căruţă de noroc, învingând clar cu 3-0, şi instalându-se pe locul doi al clasamentului. Dar cum întotdeauna ceva e putred în Danemarca, e foarte probabil ca şi entuziasmul devenilor să nu ţină foarte mult, iar lacunele din pregătire să iasă curând la suprafaţă, întrucât campionatul e lung şi greu.

Dublă la debut
Omul meciului a fost nou-venitul Valerian Gârlă (ex-CSM Rm. Vâlcea), care a marcat primele două goluri ale meciului. La prima acţiune de atac a Mureşului, Gârlă (min. 4) a şutat în diagonală de la marginea careului şi a dechis scorul, după o fază la care au mai contribuit Melcea şi Dârvaru. Antrenorul Silvaniei, Adrian Anca, a încercat să stăvilească iureşul devenilor printr-o schimbare (Sighiartău în locul lui Buştea, min. 35), dar tot Mureşul a fost mai brează la posesie şi la invadarea terenului advers. Drept urmare, Gârlă (45) a majorat diferenţa, după ce a pătruns în careu şi a şutat printre picioarele portarului Miron. Scorul de 2-0 nu şi-a respectat atributul de periculos, întrucât a rezistat pe tabelă doar pe durata pauzei. În primul minut al reprizei secunde, Dârvaru a strecurat mingea pe sub Miron pentru 3-0, iar FC Silvania era în corzi şi Mureşul a mai jucat doar la conservarea rezultatului.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura