ActualitateFlash

Maidanezi „debarcaţi” la marginea Devei

Andreea Lazăr

Numărul câinilor comunitari din Deva s-a mărit, ieri dimineaţă, cu încă 50 de patrupede. Animalele au fost aduse cu camioanele din locaţii necunoscute, spre disperarea locuitorilor şi a autorităţilor locale.

Surpriza de dimineaţă
Locuitorii cartierului devean Micro 15 au avut parte de o surpriză ieri dimineaţă. Aproximativ 50 de animale au fost descărcate din două camioane la marginea Pădurii Bejan. „Am fost sunat de oamenii din cartier că în zonă au fost aduşi mai mulţi câini. Am anunţat serviciul de ecarisaj şi am pornit să vedem despre ce este vorba. Am găsit acolo vreo 50 de dulăi”, a declarat Cosmin Costa, viceprimarul Devei.

Costa critică Poliţia Locală
Potrivit viceprimarului Cosmin Costa, încă de la primele ore ale dimineţii, hingherii au trecut la prinderea câinilor şi transportarea lor la refugiul de la Sântuhalm. Totodată, edilul a afirmat că s-a demarat şi o anchetă, dar nu speră la rezultate deosebite. „Facem verificări să aflăm cine sunt cei care au adus câinii aici şi de unde au fost transportaţi. Am demarat o anchetă împreună cu Poliţia Locală, dar, la fel ca şi în alte situaţii, rezultatul verificărilor efectuate de poliţiştii locali  va fi, probabil, egal cu zero”, a conchis Cosmin Costa.
După ce vor fi prinşi, câinii vor fi transportaţi la adăpost, sterilizaţi şi apoi repuşi în teritoriu. Totul pe cheltuiala Primăriei Deva. La nivelul municipiului, până în prezent, au fost sterilizaţi 270 de maidanezi.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura