Actualitate

Mai puţini candidaţi la Bac

Nicolle Ebner

Aproape 50 la sută din elevii hunedoreni înscrişi la prima sesiune a examenului de Bacalaureat au fost evaluaţi, ieri, la proba orală de limba şi literatura română.

Mâine, rezultatul primei evaluări

Potrivit datelor oficiale, la examen erau aşteptaţi peste 5.300 de elevi, însă ieri dimineaţă, doar 4.867 s-au înscris. Dintre aceştia, până la ora 19.00, fuseseră evaluaţi în jur de 2.200 de elevi, iar examinarea a decurs fără incidente. „Marţi va avea loc evaluarea celorlaţi elevi iar miercuri, în fiecare din cele 35 de centre de examinare de pe raza judeţului Hunedoara, vor fi afişate rezultatele care vor reflecta nivelul de competenţă dobândit de fiecare elev”, a declarat inspectorul general şcolar, Alexandru Lăutaru. În cadrul primei sesiuni a examenului de Bacalaureat, proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală la limba şi literatura română se desfăşoară în perioada 15-17 februarie, iar în intervalul 17-19 februarie este programată evaluarea competenţelor lingvistice în limba maternă. Conform noii metodologii, elevii nu vor primi note sau calificative, ci li se va stabili nivelul de competenţă corespunzător grilei aprobate la nivel naţional şi anume începător, mediu şi avansat.

Elevii care nu se prezintă la probele orale pot participa la cele scrise, care încep în 28 iunie, însă nu pot promova examenul de bacalaureat.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura