Mai puţini candidaţi la Bac

16 februarie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Nicolle Ebner

Aproape 50 la sută din elevii hunedoreni înscrişi la prima sesiune a examenului de Bacalaureat au fost evaluaţi, ieri, la proba orală de limba şi literatura română.

Mâine, rezultatul primei evaluări

Potrivit datelor oficiale, la examen erau aşteptaţi peste 5.300 de elevi, însă ieri dimineaţă, doar 4.867 s-au înscris. Dintre aceştia, până la ora 19.00, fuseseră evaluaţi în jur de 2.200 de elevi, iar examinarea a decurs fără incidente. „Marţi va avea loc evaluarea celorlaţi elevi iar miercuri, în fiecare din cele 35 de centre de examinare de pe raza judeţului Hunedoara, vor fi afişate rezultatele care vor reflecta nivelul de competenţă dobândit de fiecare elev”, a declarat inspectorul general şcolar, Alexandru Lăutaru. În cadrul primei sesiuni a examenului de Bacalaureat, proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală la limba şi literatura română se desfăşoară în perioada 15-17 februarie, iar în intervalul 17-19 februarie este programată evaluarea competenţelor lingvistice în limba maternă. Conform noii metodologii, elevii nu vor primi note sau calificative, ci li se va stabili nivelul de competenţă corespunzător grilei aprobate la nivel naţional şi anume începător, mediu şi avansat.

Elevii care nu se prezintă la probele orale pot participa la cele scrise, care încep în 28 iunie, însă nu pot promova examenul de bacalaureat.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Jale mare, la Vaidei

Jale mare, ieri, în satul Vaidei, unde a fost înmormântată Pricăjan Loredana, tânăra ucisă la Dublin, de Mihalache Marian, directorul...

Dacii canibali, românii necrofagi şi Omu’

Între emisiunile la care nu mă uit se găseşte şi una moderată de Oreste, pe B1TV, care se numeşte chiar...

Maghiarii dau tonul la solidaritate

Ieri, la Deva, a avut loc ceremonia oficială de semnare a protocolului de colaborare între comunităţile şi instituţiile maghiare din...

Închide