EvenimentFlash

Jale mare, la Vaidei

Sorina Popa

Jale mare, ieri, în satul Vaidei, unde a fost înmormântată Pricăjan Loredana, tânăra ucisă la Dublin, de Mihalache Marian, directorul adjunct al APIA Hunedoara.

Coşciugul a fost trimis cu avionul din Dublin

„Draga mea, Loredana, draga mea, Loredana, mai vreau să te văd o dată”, a plâns pe tot parcursul înmormântării mama fetei ucise. Femeia a fost nevoită să-şi îngroape singurul copil, o frumuseţe de fată, a cărei viaţă a fost întreruptă brutal la doar 35 de ani. Ieri, puţin înainte de ora 13, micuţa biserică din satul Vaidei s-a umplut de oameni, rude, prieteni şi vecini de-ai familiei Loredanei, care au venit să o conducă pe ultimul drum. Îmbrăcaţi în haine negre, sătenii au venit cu mic cu mare, cu coroane de flori, în frunte cu primarul comunei Romos, Mircea Pătrânjan.

Coşciugul cu trupul Loredanei a fost transportat de la Dublin la Timişoara, cu avionul, aeronava făcând o escală în Austria, unde acesta a fost verificat. De la Timişoara. sicriul alb, pe care era aşezat un buchet de flori, a fost transportat cu o maşină specială, fiind depus direct în biserica din Vaidei.

„Te trimit la fiica ta, în Rai”

Ieri, la ora prânzului, a avut loc ceremonia înmormântării. Slujba a fost oficiată de preotul din sat şi a ţinut aproximativ o oră. Imaginea părinţilor fetei, sfâşiaţi de durere, a fost una cutremurătoare. Mama Loredanei a plâns pe tot parcursul slujbei şi a strigat-o mereu pe fiica ei, fiind susţinută de soţul ei pe tot parcursul slujbei de înmormântare. Bărbatul a stat drept, nu s-a tânguit, dar ochii îi erau plini de lacrimi. Fata lui s-a dus în Ceruri.

„Cine s-a gândit că, atunci când a plecat să lucreze în Irlanda, nu o vom mai vedea vie pe Loredana”, povesteau unii săteni în faţa bisericii. Mulţi dintre cei prezenţi au cunoscut-o personal pe tânără. Spun că fata era frumoasă şi liniştită. A plecat în 2004 să lucreze în străinătate şi de atunci nu a mai prea venit acasă, decât o dată sau de două ori. Oamenii povesteau că mama fetei ar fi fost sunată de Mihalache Marian, probabil, imediat după ce a ucis-o pe Loredana, şi că acesta i-ar fi spus: „Te trimit după fiica ta, în Rai”. Femeia nu şi-a dat seama, atunci, despre ce vorbea bărbatul.

O întâlnire care s-a dovedit, în final, fatală

Preotul a povestit celor care au asistat la slujba de înmormântare, despre viaţa fetei. Ea s-a născut pe 2 ianuarie 1975, în satul Vaidei. A urmat cursurile I-IV, la şcoala generală din sat, apoi cursurile V-VIII, în Romos. A mers apoi la liceu la Orăştie şi după aceea, la Şcoala postliceeală de asistente de la Hunedoara. În municipiul de pe Cerna l-a cunoscut, cu 15 ani în urmă, pe Mihalache Marian, o întâlnire care s-a dovedit fatală, în cele din urmă.

Reamintim că femeia, care lucra de şase ani ca asistentă medicală în Irlanda, la Dublin, a fost găsită moartă într-un apartament din campusul Institutului Irlandez de Management din Dublin, pe 27 ianuarie, trupul ei fiind străpuns de 20 de lovituri de cuţit. Mihalache Marian a fost găsit şi el în apartament, cu mai multe tăieturi în zona pieptului şi gâtului, dar care nu i-au pus în pericol viaţa, fiind transportat la spital. El a fost reţinut de poliţiştii irlandezi, iar în prezent este judecat pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, riscând închisoarea pe viaţă.

One thought on “Jale mare, la Vaidei

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura