Politica si administratie

Mai putini bani pentru hrana bãtrânilor din azile

Nicolle Ebner

Bugetul Consiliului Judeţean Hunedoara (CJH) pe anul 2010 se ridică la suma de 60 de milioane de euro, fiind asemănător ca valoare cu cel de anul trecut. Surse din conducerea CJH afirmă că o treime din buget este consumată numai de Direcţia Judeţeană de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, motiv pentru care instituţia judeţeană va fi restructurată, începând cu luna martie.

Concedieri şi la Direcţia de Asistenţă Socială
Noile normative stabilite de Guvernul Boc au limitat standardele de cost pe fiecare serviciu de protecţie socială, acestea fiind cu mult mai mici decât anul trecut. Prin urmare, copiii instituţionalizaţi şi bătrânii din centrele de îngrijire vor primi de la bugetul de stat doar 70 la sută din sumele de care au beneficiat în 2009. „Asta înseamnă mai puţini bani pentru hrană, hainele, întreţinerea şi medicamentele pentru bătrânii din centrele de adulţi. Ca să ne încadrăm în buget, va trebui ca de luna viitoare să reorganizăm direcţia judeţeană”, a declarat, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, Viorica Popescu (foto), directorul general al Direcţiei Judeţene de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Hunedoara. Potrivit sursei mai sus citate, reducerea numărului de angajaţi se va face din rândul personalului de întreţinere (paznici, muncitori) şi nu va fi afectat personalul de specialitate. Numărul salariaţilor care urmează să fie concediaţi, începând cu luna martie, va fi stabilit în funcţie de bugetul care va fi adoptat în şedinţa CJH de astăzi.
Pentru ca bătrânii asistaţi să nu moară de foame sau să ajungă să umble în zdrenţe, precum boschetarii, direcţia judeţeană este nevoită să atragă şi mai multe sponsorizări pentru completarea diferenţei de hrană şi îmbrăcăminte, raţie din care guvernul a avut grijă să taie o porţie considerabilă de 30 la sută.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura