Politica si administratie

Mai, luna lansarii candidatilor pentru PE

PNL, PDL si UDMR îsi lanseazã candidatii pentru Parlamentul European (PE), în primele zile ale lunii mai. Dacã liberalii si democrat-liberalii au ales ca lansarea candidatilor sã aibã loc, în 9 Mai, de Ziua Europei, UDMR a decis sã se arunce în lupta pentru Parlamentul European în 4 mai, la Sf. Gheorghe, cel mai mare oras al judetului Covasna.

PNL, la Brasov, de Ziua Europei, cu invitati de marcã
Potrivit presedintelui PNL Hunedoara, Mircia Muntean, lansarea oficialã a candidatilor PNL pentru PE va avea loc, la Brasov, în cadrul unei ceremonii ce va fi organizatã de Ziua Europei (9 mai), eveniment la care a fost invitat si Graham Watson, presedintele Aliantei Liberalilor si Democratilor pentru Europa (ALDE), despre care Mircia Muntean afirmã cã va fi viitorul presedinte al PE. La doar doi ani de la accederea României în PE, liberalii hunedoreni au reusit sã-si impunã propriul candidat, Benoni Ardelean, pe un loc sase, eligibil 100 la sutã. În judet, Benoni Ardelean îsi va lansa candidatura la sfârsitul lunii mai (29-30), fiind sustinut de Crin Antonescu. Presedintele PNL a confirmat participarea, alãturi de candidatul hunedorean, la turul de fortã organizat de acesta prin mai multe zone ale judetului.

PDL, acelasi scenariu, la Bucuresti
Demisia Elenei Bãsescu din PDL a încurcat putin planurile democrat-liberalilor hunedoreni care, cel putin în municipiul Petrosani, s-au apucat de strâns semnãturi pentru sustinerea Elenei Bãsescu si a lui Matei Oprita la alegerile europarlamentare. Ieri, liderul PDL Hunedoara, Tiberiu Iacob Ridzi, a confirmat cã Matei Oprita este singurul candidat al democrat-liberalilor hunedoreni. Lansarea candidatilor PDL pentru alegerile europarlamentare si a ofertei electorale vor avea loc în 9 mai, la Sala Palatului din Capitalã, printre invitati aflându-se si Antonio Lopez, secretarul general al Partidului Popular European (PPE).

UDMR mizeazã pe Sf. Gheorghe (purtãtorul de biruinti)
Deschiderea campaniei electorale si lansarea candidatilor UDMR va avea loc în 4 mai, în municipiul Sf. Gheorghe. Presedintele UDMR Hunedoara, Iuliu Winkler, are sanse reale de a obtine un al doilea mandat de europarlamentar, ocupând locul doi pe lista „Solidaritãtii UDMR”, dupã Laslo Tokes. Potrivit lui Winkler, mesajul ce va fi folosit în campania electoralã va fi unul unitar, al solidaritãtii maghiare, iar strategia de campanie prevede ca primii cinci candidati UDMR sã ajungã sã se întâlneascã, personal, cu electoratul din toate judetele din Ardeal.
PSD Hunedoara a decis sã sustinã candidatura Dacianei Sârbu, dar si pe primarul Dãnut Buhãiescu, care a rãmas doar cu nominalizarea, deoarece nu este pe loc eligibil.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.