Luptătorii din judeţ, pe podiumul Cupei României la juniori

2-lupte-8-noiembrie-pagina-11Ovidiu Mănăstire

Luptătorii cluburilor CNS Cetate Deva, CSŞ Hunedoara şi CSŞ Petroşani au avut prestaţii foarte bune la Cupa României pentru juniori, reuşind să urce de şapte ori pe podiumul competiţiei desfăşurate la Bucureşti. În clasamentul pe cluburi, CSŞ Hunedoara s-a clasat pe locul 2 la categorie lupte libere.

Hunedorenii, tari la lupte libere
De la clubul de pe Cerna au urcat pe podiumul Cupei României trei luptători. Astfel, Mihai Streulea s-a clasat pe prima poziţie la categoria 50 de kilograme, lupte libere, în cadrul aceleiaşi categorii, colegul său de club, Ramon Simon, ocupând locul 3. La categoria 84 de kilograme, lupte libere, Radu Dumitru a ocupat locul 2 iar CSŞ Hunedoara s-a clasat a doua în ierarhia pe echipe la lupte libere, după CSU Craiova şi în faţa celor de la CSŞ Odorheiu Secuiesc.
Doi sportivi pe podium a avut şi CSŞ Petroşani, unul la lupte feminine iar celălalt la lupte libere. Astfel, Bianca Titianu a ocupat locul 3 la categoria 67 de kilograme, lupte feminine, iar Vasile Chivari s-a clasat al doilea la categoria 74 de kilograme, lupte libere.

Denisa Fodor, menajată în finală
În schimb, de la CNS Cetate Deva au obţinut medalii Denisa Fodor şi Gabriel Mustaţă. Multipla campioană la lupte feminine a ocupat locul 2 la categoria 55 de kilograme iar Mustaţă s-a clasat pe locul 3 la categoria 96 de kilograme, lupte libere. Tot de la clubul devean, Alexandru Macingo a ocupat locul 5, la categoria 84 de kilograme. „Sunt mulţumit de prestaţia elevilor mei în condiţiile în care Denisa Fodor a luptat accidentată şi nu i-am mai permis să evolueze în finală pentru a nu risca ceva mai grav. Gabriel Mustaţă a fost o surpriză, ocupând locul 3 deşi nu are decât un an de practicarea luptelor”, a spus Suraj Moravan, antrenorul luptătorilor de la CNS Cetate Deva. În perioada următoare, Denisa Fodor va participa  la un turneu internaţional în Germania, alături de Centrul Olimpic, iar la finalul lunii va participa la Cupa României de cadeţi. De asemenea, la începutul lunii decembrie, CNS Cetate Deva organiza tradiţionalul concurs „Cupa Cetate – Memorialul Valentin Carasiniu”, care a ajuns la a cincea ediţie. Competiţia este destinată juniorilor III şi IV.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.