Sport

Luptători de şapte stele

Ciprian Marinuţ

Sportivii de la cluburile CSS Hunedoara şi CSS Deva au cucerit şapte trofee (unul de aur, trei de argint şi trei de bronz) la ediţia 2010 a Cupei României „Valahia”, rezervată juniorilor, desfăşurată la finalul săptămânii, la Târgovişte.

Un campion şi şase speranţe

Cluburile CSS Hunedoara şi CSS Deva au demonstrat încă o dată că sunt adevărate şcoli de gladiatori moderni. Luptătorii din Hunedoara şi Deva au fost în prim-plan şi la Cupa României, rezervată juniorilor, după ce săptămâna trecută, au ocupat primele două locuri în competiţia pe echipe a cadeţilor. CSS Hunedoara a obţinut cinci medalii, iar devenii şi-au trecut în cont două trofee. Amănuntul care valorizează medaliile cucerite de hunedoreni este faptul că numai câştigătorul aurului este la vârsta junioratului (17-19 ani), ceilalţi sportivi hunedoreni de pe podium fiind încă la categoria cadeţi (14-16 ani). „Performanţele sportivilor noştri sunt excelente, având în vedere că adversarii lor au fost mai mari ca vârstă şi mai experimentaţi decât ei”, a spus antrenorul Ioan Boca.

Medalii în premieră

Cel mai valoros rezultat l-a obţinut juniorul Samuel Mihalache (CSS Hunedoara), care a devenit campion al categoriei 60 kilograme. CSS Hunedoara şi-a completat palmaresul cu medaliile cucerite de patru cadeţi. Robert Schneider (ctg. 66 kg) şi Ramona Pricob (ctg. 63 kg) au cucerit medaliile de argint, iar Mădălin Ivan (50 kg) şi Bianca Croitoru (48 kg) au obţinut medalii de bronz.

CSS Deva a cucerit două medalii, performerii clubului din oraşul cu Cetate fiind Raul Donu, medalie de argint la categoria 60 de kilograme, şi Diana Popovici, medaliată cu bronz la categoria 44 kilograme. „Raul Donu, care a participat în acest an şi la Campionatele Europene, a demonstrat încă o dată că e printre cei mai buni din ţară la categoria sa de greutate. Diana Popovici încă e cadetă, iar aceasta e prima sa medalie în competiţiile junioarelor”, a spus Suraj Moravan, antrenor la CSS Deva.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura