www.mesagerulhunedorean.ro

Luptători cu stofă de campioni

11 x 2 luptatorul alexandru lupsa de la CSS viitor

Ciprian Marinuţ

Alexandru Lupşa (foto) şi Bogdan Drăgoi, de la CSS Deva, au fost selecţionaţi  în lotul naţional olimpic al României, cu obiectivul de a câştiga medalii la Campionatele Europene şi la „Mica Olimpiadă” din 2010.

Aduc prestigiu clubului
Multipli medaliaţi în competiţiile interne, cei doi luptători au fost convocaţi, în premieră, la lotul olimpic, după ce au trecut şi o serie de teste foarte riguroase. Plecarea lor la Centrul Naţional de la Reşiţa  „urcă” la trei numărul sportivilor deveni din lotul de cadeţi al României. „Lupşa, antrenat de Suraj Moravan, şi Drăgoi, care e pregătit de Doru Ailincăi, se alătură la lot lui Raul Donu, care a fost deja pe locul cinci la Europenele din acest an, iar convocarea lor sporeşte prestigiul clubului nostru. Cei doi au fost aleşi după o selecţie riguroasă a Federaţiei Române de Lupte, întrucât, acum, nu mai e suficient să fii medaliat la naţionale, ci a fost nevoie să treacă şi o serie de teste de control, fizice, tehnice şi tactice. Sunt copii buni, de perspectivă şi sunt convins că vor rezista muncii enorme de la lot şi vor urca pe drumul performanţei internaţionale. De altfel, obiectivul tuturor celor din lotul naţional este să se bată pentru medalii la Campionatele Europene şi la „Mica Olimpiadă” din 2010 şi nu să fie doar simpli componenţi ai naţionalei”, a spus Partenie Matei, directorul CSS Deva.

„Are cele mai importante calităţi”
Alexandru Lupşa (16 ani), câştigător a două titluri de vicecampion naţional la copii şi cadeţi, va fi din start printre liderii… de greutate ai lotului României, întrucât, el concurează la categoria 100 kilograme. Antrenorul său de la CSS Deva, Suraj Moravan, spune că Alexandru are ca principale calităţi seriozitatea şi continuitatea în pregătire, atribute ce sunt de fapt principalele valori ale unui sportiv de performanţă. „Alex face lupte de opt ani şi nu a lipsit niciodată nemotivat de la antrenamente. Iar prezenţele sale la sală nu sunt doar simple vizite, ci pot fi comparate cu trasul la galere, întrucât munceşte din greu, atât la pregătirea fizică, dar şi la cea tehnico-tactică. Seriozitatea şi continuitatea în pregătire sunt în vremurile de azi cele mai importante calităţi ale unui sportiv, iar el are toate şansele să reuşească şi să fie pe podium la concursurile internaţionale”, a afirmat antrenorul Suraj Moravan, despre Alexandru Lupşa, care e elev la Colegiul Naţional „Decebal” din Deva.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.