Politica si administratie

Ludovic Orban, la Deva: Dacă se face rocada premierilor, înseamnă că PNL s-a predat PSD-ului

Sorina Popa

Liderul partidului Forța Dreptei, Ludovic Orban, s-a aflat, ieri, în județ, unde a susținut o conferință de presă, ală­turi de Constantin Șovăială, de­pu­tat de Sibiu. Cu această ocazie s-a decis componența Comitetului de Ini­țiativă pentru constituirea organi­za­ției județene Hunedoara a partidului său.

 

„Guvernare-ghiveci”

Pompiliu Crai este președinte in­te­rimar al acestui Comitet, iar Marcela Grecu, secretar general. Mulți foști liberali s-au înscris deja în Forța Dreptei, susține Ludovic Orban, iar alții urmează să facă parte din această formațiune politică, nemulțumiți de actuala politică a PNL.
„Am coagulat un nucleu al partidului Forța Dreptei în județul Hunedoara. Suntem membri cu mare vechime și experiență în PNL. Am luat decizia de a pleca din PNL după așa zisul Congres, unde am asistat la o trădare, iar unii dintre noi nu am putut accepta așa ceva, am părăsit partidul”; a declarat Pompiliu Crai, la conferința de presă.
„Sunt aleși locali din PNL care în 2024 vor candida pe listele noastre, ale par­ti­dului Forța Dreptei. Acum, ei nu pot ple­ca din PNL, deoarece și-ar pierde func­ția. Vrem să atragem în partidul nos­tru liberali de calitate, dar și partea tăcută a societății, care începe să înțeleagă că, dacă îi lăsăm pe cei fără caracter să conducă, România se duce de râpă. Odată cu ultima trădare a lui Iohannis și a lacheilor săi, adică adu­ce­rea PSD la gu­vernare, electoratul de Dreapta nu mai are sprijin. Conducerea PNL este la fel de socialistă ca și Ciolacu. Astăzi avem o guvernare ghi­veci, fără pers­pec­tive. Avem o gu­ver­nare socialistă, se vede asta și în bu­ge­tul de stat pentru anul viitor. Con­du­ce­rea PNL a declarat că nu va crește nici o taxă. Însă, fis­ca­li­ta­tea a crescut la im­pozitul pe dividende, la drepturile de autor, la microintre­prin­deri, la cei care lu­crează part-time, va crește și impo­zi­tul pe proprietăți. Asta nu poate fi o gu­ver­nare liberală! Ciucă nu se știe de cine ascultă mai bine, de Ciolacu sau de Iohannis. Dacă se va face rocada premierilor, la anul, atunci înseamnă că PNL s-a predat PSD-ului”, a declarat Ludovic Orban, președintele partidului Forța Dreptei, la Deva.