Lucrările la Secţia de Pediatrie, recepţionate între Crăciun şi Revelion

22 decembrie 2016 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Sorina Popa

Lucrările de reparaţii la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva au fost finalizate, iar miercuri, 28 decembrie 2016, ele urmează să fie recepţionate.
Potrivit dr. Ioan Demeter, directorul medical al spitalului devean, s-a reparat acoperişul, acolo fiind cele mai mari probleme, deoarece ploua înăuntru, s-au schimbat ferestrele, pardoselile. Bugetul alocat lucrărilor s-a ridicat la 550.000 de lei. „Recepţia finală a acestor lucrări va avea loc miercuri, 28 decembrie. Am spus că reparaţiile vor fi gata până la sfârşitul acestui an şi aşa şi este”, a declarat dr. Ioan Demeter.
Secţia de Pediatrie, care funcţionează în prezent într-o clădire de patrimoniu veche de peste 100 de ani, va fi relocată în actuala aripă principală a spitalului, după ce spaţiul prevăzut pentru mutare va fi modernizat.
„Actuala clădire unde este găzduită Pediatria nu corespunde normelor de asistenţă medicală valabile pentru anul 2016. Toţi factorii implicaţi, conducerea Spitalului Judeţean, Consiliul Judeţean Hunedoara, DSP, constructorul, proiectantul, ne aplecăm asupra problemei, spre a definitiva această mutare, în condiţiile cele mai bune. Acest lucru trebuie să se întâmple la modul cel mai rapid şi corect“, a afirmat dr. Ioan Demeter în urmă cu câteva săptămâni.
Conducerea CJ Hunedoara a decis ca Secţia de Pediatrie să fie mutată în actuala clădire a Spitalului Judeţean, după ce secţiile de Chirurgie, Urologie şi Ortopedie vor fi transferate în aripa nouă a unităţii medicale, care a fost terminată deja. Mai e nevoie de mobilarea aripii noi, dar asta este treaba celor de la Consiliul Judeţean,  care trebuie să aloce banii necesari.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Colindul consilierilor locali din Deva, mare succes pe Facebook

În preajma Sărbătorii Crăciunului şi Anului Nou, consilierii locali din Deva au uitat de patimile politice şi au realizat un...

Fostul ministru de Interne George Homoştean a decedat

Cel mai longeviv ministru de Interne al României, hunedoreanul George Homoştean (foto), ne-a părăsit în noaptea de marţi spre miercuri,...

Pentru că a ajutat justiţia, a plătit cu propria piele

Natalia Bumbac Un devean de 26 de ani a fost bătut măr zilele trecute de trei indivizi cunoscuţi în lumea...

Închide