Lucrãrile la reţeaua de apã şi canal din Deva, în termen

05 Lucrari-apa-canalizare-reteleÎn această perioadă, pe raza municipiului Deva au loc o serie de lucrări la reţeaua de apă şi canalizare, desfăşurate prin proiectul “Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Hunedoara” al cărui beneficiar este SC Apa Prod SA Deva.
Investiţiile se concentrează pe înlocuirea conductelor vechi cu unele noi, pe extinderea reţelei de apă şi canal, totul pentru creşterea calităţii serviciilor oferite devenilor de către operatorul regional de apă şi canal. Termenul de finalizare al proiectului este 31 decembrie, iar constructorul mai are de realizat sub 20 la sută din lucrări, uneori fiind nevoit să-şi întrerupă activitatea din cauza problemelor apărute în teren.
Vestigii arheologice găsite la Simeria
„Probleme în executarea lucrărilor există, ca peste tot, dar sunt rezolvabile. Acestea sunt inerente, mai ales în zone în care sunt înlocuite conductele vechi, unde reţeaua de apă şi canalizare, uneori, nu este în concordanţă cu datele pe care le avem. Spre exemplu, pe străzile Aurel Vlaicu, Branişte şi Izvorul din centrul vechi al municipiului Deva sunt conducte vechi de 40 de ani, depăşite, pe care le înlocuim în acest moment. Per ansamblu, în acest contract de lucrări nu există întârzieri, progresul fizic fiind bun. În cazul în care constructorul nu-şi respectă termenul va intra la penalităţi, fiind vorba despre o situaţie în care nu are argumente să amâne, cum ar fi o descărcare arheologică. De fapt, găsirea unor vestigii arheologice a fost în mai multe rânduri cauza întreruperii lucrărilor. O astfel de situaţie s-a întâmplat la lucrările pe tronsonul III de la conducta de aducţiune de la Staţia Sântămăra Orlea la Deva. Asta, pentru ca să se poată face descărcarea arheologică, urmând ca arheologii să ne anunţe când vor putea fi reluate lucrările. Revenind la proiectul derulat pe raza municipiului Deva, pot spune că se munceşte cu toate forţele, inclusiv în zilele de duminică. Până acum au fost finalizate lucrările în cartierele Archia, Viile Noi şi pe anumite străzi din centrul municipiului. Stadiul fizic al proiectului până la sfârşitul lunii octombrie fiind de peste 80 la sută”, a afirmat Delia Doană, managerul proiectului derulat de SC Apa Prod SA Deva.
Din datele SC Apa Prod SA Deva, societatea care a contractat lucrările de pe raza municipiului Deva este SC Acvatot SRL Bucureşti, proiectul fiind demarat în luna martie 2014. Costul de realizare a acestuia este de 44.393.335 de lei, aici fiind incluse şi costurile pentru o serie de lucrări realizate în oraşul Simeria. (N. Bumbac)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.