Declaraţie politică a vicepreşedintelui PNL Hunedoara, Costel Avram: Locuiesc pe un munte de cãrbune, dar riscã sã îngheţe în case

avramCu toate că locuiesc pe un munte de cărbune, locuitorii Văii Jiului trăiesc zi de zi în acest început de iarnă cu teama că, în orice moment, pot îngheţa în locuinţe. Teama este, din păcate, una îndreptăţită, dacă avem în vedere faptul că, în prezent, stocurile de cărbune de la termocentralele Mintia şi Paroşeni sunt unele de avarie, iar producţia zilnică de cărbune din cadrul minelor CEH şi SNÎMVJ abia dacă asigură funcţionarea celor două unităţi energetice pe două zile.
Mai grav este faptul că, finalul lunii noiembrie şi, mai ales luna decembrie, vin cu foarte multe zile libere prevăzute de lege, fapt care înseamnă implicit şi o reducere a producţiei de cărbune. Un calcul aritmetic simplu ne arată că, în decembrie şi ianuarie, funcţionarea termocentralelor de la Paroşeni şi Mintia poate fi pusă sub semnul întrebării.
Şi mai grav este faptul că, nici la nivelul CEH şi nici al celor responsabili mai sus de această entitate economică, nimeni nu pare interesat de pericolul ca locuitorii din Valea Jiului să rămână fără căldură în calorifere, chiar în lunile cele mai grele de iarnă (decembrie şi ianuarie). Constat că actualului director general Floruţ pare să-i fie absolut indiferentă situaţia, din moment ce activitatea sa în fruntea CEH este una mai mult de domeniul turismului, decât al managementului. Nu este posibil ca, în decurs de o lună, directorul general al CEH, să nu fi fost nici măcar prezent la sediul Companiei mai mult de 10 zile adunate. Aşa cum nu este posibil ca domnul Floruţ, după ce este plătit cu un salariu colosal, să mai beneficieze şi de decontarea exageratelor sale deplasări în scop turistic.
În calitate de om politic căruia îi pasă ce se întâmplă cu locuitorii din Valea Jiului, ce se întâmplă cu CEH, trag un serios semnal de alarmă asupra pericolului ca Valea Jiului să rămână în perioada următoare fără căldură. În acelaşi timp, invit reprezentanţii noului Guvern să analizeze atât activitatea, sau mai bine spus, inactivitatea domnului Floruţ în fruntea CEH, cât şi responsabilitatea celor care au adus CEH în această situaţie de dezastru economic şi social, ale cărei repercusiuni pot fi extrem de grave pentru Valea Jiului şi pentru judeţul Hunedoara.
Consider că este inadmisibil ca oamenii care locuiesc pe un munte de cărbune să facă frigul în case, iar cei care au generat dezastrul CEH să scape basma curată, ba chiar să fie plătiţi regeşte fără a face nimic pentru evoluţia acestui agent economic încă vital economiei Văii Jiului, judeţului Hunedoara şi întregii Românii.

Costel Avram,

preşedinte al PNL Petrila,
vicepreşedinte al PNL Hunedoara

3 comentarii la „Declaraţie politică a vicepreşedintelui PNL Hunedoara, Costel Avram: Locuiesc pe un munte de cãrbune, dar riscã sã îngheţe în case

 • 17 noiembrie 2015 la 8:51
  Permalink

  Lasa moldovene ca le platim noi toata tara protectie sociala pentru dezastrul facut la mineriade.
  Pai voi leprele de politruci hoti si puturosi , ce ati facut pentru oameni 25 de ani?
  Dupa ce ca va tinem in spate pe voi sa giram si azilul din vale ? pai noi amaratii l-am adus in halul asta nu „alde” voi ?
  Tragi semnale de alarma ? tragi slogane sforaitoare, bai trahanache.
  Pai muntele pe care stati voi moldovenii, e a momarlanilor mai, nu a voastra.

 • 17 noiembrie 2015 la 11:36
  Permalink

  Ba Costele tu esti un hot ordinar. Pe unde au fost ai furat cit ai putut. Sa-ti fie rusine.

 • 17 noiembrie 2015 la 17:07
  Permalink

  Sigur că mineriadele au fost ceva groaznic pentru democraţia postdecembristă, dar ce legătură au ele cu frigul din casele locuitorilor Văii Jiului? Nu toţi au fost sau sunt vinovaţi pentru mineriade. Este foarte adevărat că Avram Costel nu are nici o legitimitate să vorbească în numele celor din Valea Jiului. O slugă fără Dumnezeu (iniţial sluga lui Big Brother apoi a lui Purcel). un traseist politic, un agramat nu poate reprezenta pe nimeni.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.