Lucrările la amenajarea sensului giratoriu de la Sântuhalm avansează

Potrivit unui comunicat semnat de Nicolae-Florin Oancea, primarul municipiului Deva, lu­crările la amenajarea sensului giratoriu de la Sântuhalm se desfăşoară într-un ritm susţinut.
Astfel, constructorul se apropie de fina­li­zarea lucrărilor de deviere a reţelei de cana­lizare menajeră. Se lucrează şi la supra­lăr­girea bretelei ca­rosabile, la caseta drumului şi la fundaţia parapetului de pe şoseaua pe sensul Sân­tuhalm – Hunedoara.
Constructorul a executat şi 30 la sută din lu­crările la inelul central al sensului giratoriu de la intersecţia DN 7 – E 79 cu DJ 687 din lo­ca­li­tatea Sântuhalm. Investiţia mai presu­pune şi lucrări de amenajare structură rutie­ră, tro­tuare, zone verzi cu sistem de irigaţie, insta­la­ţie nouă de iluminat stradal cu corpuri LED, sis­tem de colec­tare şi evacuare a apelor plu­viale etc. Căile de intrare-ieşire din sensul gira­to­riu vor avea câte două benzi de circulaţie.
Sensul giratoriu de la Sântuhalm va fluidiza circulaţia la intrarea şi ieşirea din municipiul Deva, mai ales că este o zonă intens circulată care formează blocaje în trafic la orele de maximă circulaţie.
„Modernizarea infrastructurii rutiere şi a celei pietonale din municipiul Deva face parte din strategia de dezvoltare a oraşului nostru”, afirmă Nicolae-Florin Oancea, primarul muni­ci­piului Deva. (D.G.)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare