Politica si administratie

Lucrările de reabilitare a Colegiului Pedagogic „Regina Maria” Deva s-au încheiat

Constructorii au finalizat lucrările de reabilitare derulate la Colegiul Naţio­nal Pedagogic „Regina Maria” din Deva, autorităţile efectuând, vineri, recepţia acestui proiect finanţat cu fonduri europene în valoare de aproa­pe 2,3 milioane de euro.
În proiect au fost incluse clădirea şcolii generale şi sala de sport din ca­drul Colegiului „Regina Maria”, acestea fiind reabilitate şi modernizate în baza unei finanţări câştigate de Primăria Deva din Fondul European de Dez­vol­tare Regională, prin Programul Opera­ţio­nal Regional 2014-2020 şi cu bani de la bugetul local.
„Valoarea totală a acestui proiect este de de 11,03 milioane lei cu TVA, adică aproape 2,3 milioane de euro. Vom continua să investim în infra­struc­tura educaţională a municipiului Deva. Prin investiţiile de acest gen, ad­mi­nis­traţia publică locală asigură condiţii de învăţământ la standarde europene”, a declarat, cu acest prilej, primarul Florin Oancea.
Principalele lucrări executate de cons­tructor au vizat anveloparea ter­mică a clădirilor, recompartimentări, încălzirea prin pardoseală a sălilor de clasă, reparaţii la şarpante, noi instalaţii termice, electrice şi sanitare.
Sălile de clasă au fost dotate cu bănci noi, prevăzute cu scaune reglabile, cate­dre, şi au fost aduse echipamente IT noi, cum ar fi computere, table in­teractive, tablete, copiatoare şi video­proiectoare.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura