Lucrări importante, la Lotul 4 al Autostrăzii Lugoj – Deva

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Timişoara a prezentat o sinteză a lucrărilor executate de constructor la Lotul 4 al Autostrăzii Lugoj – Deva, între Ilia şi şoimuş, în luna septembrie. Cele mai importante lucrări s-au făcut la versantul din zona localităţii şoimuş, cunoscut ca ”Dealul liliecilor”. În plus, pe câteva porţiuni din şosea s-a turnat deja asfaltul.

”În luna septembrie, pe şantierul Lotului 4 al Autostrăzii Lugoj – Deva, antreprenorul a făcut câteva lucrări importante, centrul atenţiei fiind în continuare zona versantului de la şoimuş. S-a lucrat la umplutura rampei de acces C2 a pasajului din nodul şoimuş (conexiunea cu autostrada Deva – Orăştie) şi s-au asfaltat, în mare parte, trei dintre cele patru bretele care vor asigura relaţiile de circulaţie în nodul şoimuş. Lucrări ample au fost şi cele de aşternere a stratului de uzură pe sectorul din zona carierei Brănişca. Totodată, au continuat lucrările pentru siguranţa circulaţiei, montarea parapetului de protecţie şi a elementelor de semnalizare rutieră pe drumul judeţean deviat. Pe pasajul din nodul rutier şoimuş s-au montat atât parapetul de protecţie, cât şi panourile fono-absorbante, iar la Centrul de Întreţinere şoimuş au continuat lucrările la finisajele interioare şi s-a montat bazinul pentru rezerva de apă. În zona versantului şoimuş, antreprenorul a demarat execuţia zidului de sprijin din pământ armat şi dinspre staţia de asfalt din zona pasajului de la km 96+365”, au informat reprezentanţii DRDP Timişoara. De altfel, într-o declaraţie recentă, şeful CNAIR, anunţa că lucrările la Lotul 4 al Autostrăzii Deva – Lugoj sunt realizate în proporţie de 90 la sută, urmând ca segmentul de şosea să fie dat în folosinţă până la sfârşitul acestui an.
După o lună întreagă în care au muncit fără întrerupere, între 1 şi 8 octombrie, echipele de muncitori ale antreprenorului se vor afla în repaus. (N.. Bumbac)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.