Comunitate

Lucrări de milioane de euro, la Toteşti

Nicolle Ebner

Săptămâna trecută, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Sarmizegetusa-Toteşti a anunţat, pe SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice) scoaterea la licitaţie a realizării proiectului şi lucrărilor pentru proiectul integrat „alimentare cu apă, canalizare menajeră, înfiinţare creşă şi investiţie în scopul conservării specificului local şi moştenirii culturale”.

Primarul bun se probează după numărul de proiecte

Proiectul prevede introducerea apei potabile şi canalizării în satele Toteşti, Păclişa, Cârneşti şi Reea, precum şi construirea unei creşe cu 24 de locuri, în Păclişa, copiii având la dispoziţie un teren de joacă de 3.000 metri pătraţi. Deocamdată, primarul Tiberiu Pasconi (foto) este liniştit, şi trage nădejde să nu aibă ghinionul altor colegi de breaslă, ale căror finanţări alocate de UE au fost blocate şi câte un an, din cauza contestaţiilor făcute în urma licitaţiilor. Între timp, edilul şef al comunei a depus încă un proiect, pe Măsura 1.2.5., prin care a solicitat fonduri externe în valoare de un milion de euro, pentru pietruirea unui tronson de 12,5 km de drumuri agricole, ce vor facilita accesul la terenurile agricole aparţinând locuitorilor din cele patru sate ale comunei. „Am finalizat lucrările de renovare a bisericii din satul Reea şi ne pregătim pentru organizarea unei ceremonii oficiale de sfinţire a lăcaşului de cult. Am terminat şi renovarea interioară a Căminului cultural din aceeaşi localitate. Ne-am axat pe mai multe investiţii în satul Reea, deoarece aici nu s-au realizat prea multe, în ultimii ani, şi am considerat că toţi locuitorii comunei trebuie să aibă parte de acelaşi nivel ridicat de trai”, îşi motivează primarul Tiberiu Pasconi decizia de a zăbovi mai mult cu lucrul, în satul Reea. În limita posibilităţilor financiare, s-a mai extins puţin şi reţeaua de iluminat public, fiind montaţi stâlpi şi becuri noi, în zone care nu au beneficiat, până acum, niciodată de acest „lux”.

Zgârcit la vorbă, dar nu şi la faptă, primarul comunei Toteşti nu vrea să vorbească decât despre proiecte aflate în derulare, şi mai puţin despre ce planuri are pentru dezvoltarea comunităţii. Nu de alta, dar sătenii nu cred decât ceea ce văd ochilor. Restul e poveste.

One thought on “Lucrări de milioane de euro, la Toteşti

  • bravo dn.primar. nu vrei sa vii primar la densus sa ne scapi de actualul? ăsta daca mai sta mult primar o sa plezneasca de inganfare.si de facut bani la buzunarul propriu.doamne prosti am fost ca l-am votat pe nemernic….

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura