Lovit pe „zebră” de maşina poliţiei

Maximilian Gânju

Un bătrân a fost lovit în plin de o maşină de poliţie, pe când încerca să traverseze şoseaua pe trecerea de pietoni. Poliţistul aflat la volanul maşinii implicate în accident nu băuse şi era în timpul serviciului.

Accidentul a avut loc ieri, în zona Dacia, din municipiul Petroşani, iar victima în vârstă de 81 de ani încercase să traverseze drumul naţional pe trecerea de pietoni, când a fost surprinsă de maşina de poliţie şi accidentată. Angajatul Poliţiei Petroşani aflat la volan mergea la o solicitare venită prin 112 şi avea semnalele acustice şi luminoase în funcţiune. Bătrânul n-a observat autoturismul şi s-a angajat să treacă strada, iar la mijlocul drumului a fost izbit în plin. „Îi curgea sânge pe nas şi avea capul spart. Dacă nu avem nădejde în poliţişti, să fie mai prudenţi, ce să mai vorbim de restul şoferilor”, a spus un martor. Bătrânul a avut noroc, pentru că, deşi a fost lovit în plin, a scăpat cu răni care nu-i pun viaţa în pericol. „Este vorba de o victimă policontuzionată prin accident rutier cu un traumatism cranio cerebral minor. Are o plagă în regiunea frontală şi un traumatism cu fractură de gambă dreaptă. Va rămâne în spital, iar când a ajuns la noi, mirosea a alcool”, a declarat medicul Ion Ienea, din cadrul UPU Petroşani.
Superiorii poliţistului au declanşat o anchetă. „Un echipaj de poliţie rutieră, în timp ce se deplasa la o intervenţie pe 112, a surprins şi accidentat un pieton care s-a angajat în traversare prin loc special amenajat, respectiv trecere de pietoni. În cauză, se efectuează cercetări pentru vătămare corporală din culpă. Poliţistul nu consumase băuturi alcoolice”, a declarat comisarul Petre Mârza, şeful Poliţiei Rutiere Petroşani.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare