A doua zi de protest pentru sătenii din Băcia

Sorina Popa

Locuitori din comuna Băcia au continuat şi ieri, aşa cum au anunţat, protestul împotriva construirii gropii de gunoi ecologice, investiţia aparţinând Consiliului Judeţean Hunedoara.

Zeci de protestatari s-au adunat în faţa sediului CJ, nemulţumiţi de proiectul de realizare a unui deponeu ecologic de gunoi în localitatea Bârcea Mare.
Voicu Sala, consilier local la Băcia din partea Partidului Ecologist, ne-a declarat din nou că „vom insista pe lângă primarul comunei Băcia, să nu ne mintă şi să transmită la prefectură, hotărârea Consiliului Local Băcia, de organizare a unui referendum, să vedem dacă locuitorii din zonă sunt de acord ca această investiţie să se realizeze la Bârcea Mare.
Protestatarii nu au fost băgaţi în seamă nici ieri, ca şi alaltăieri. Nici un factor de decizie nu a catadicsit să îi cheme la negocieri, sau pur şi simplu să asculte doleanţele oamenilor. Oricum, protestatarii nu vor să renunţe să lupte împotriva construcţiei respective, susţinând că locul ales nu corespunde  condiţiilor, deoarece viaţa sătenilor din împrejurimi ar putea fi grav afectată dacă se face deponeul de gunoi acolo.
Consiliul Local Băcia a adoptat o hotărâre prin care s-a stabilit ca localnicii să fie consultaţi prin referendum în ceea ce priveşte amplasarea deponeului ecologic. Însă, primarul comunei Băcia, Nicolae Panţa, susţine că proiectul gropii de gunoi ecologice nu este periculos pentru populaţie.

One thought on “A doua zi de protest pentru sătenii din Băcia

  • 28 noiembrie 2012 la 3:13
    Permalink

    acest haos sa inceteze , Deva nu are nevoie de gunoaie in jurul sau , si asa e orasul nr 1 ca poloare din Romania!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Lucru de mântuialã la un bloc de locuinţe sociale

Locatarii unui bloc de locuinţe sociale din zona Zăvoi, din Deva, sunt disperaţi, după ce subsolul imobilului s-a umplut de...

Bulina neagră, 28.11.2012

 Domnişoara X, tânără de 20 de ani din Petroşani Pentru că domnişoara din foto, în loc să muncească, preferă să

Bulina albă, 28.11.2012

Asiana Peng, gimnastă la CNS-CSS „Cetate” Deva Pentru că şi-a dovedit din nou calităţile de gimnastă completă, câştigând recent medalia

Închide