Hunedorenii, în top la lupte

Ciprian Marinuţ

Sportivul Raul Donu, fost la CSS Deva, şi luptătoarea Laura Gavriliuc (foto), de la CSS Petroşani, s-au clasat în topul celor mai buni 10 luptători români ai anului 2012. În plus, juniorii I de la CSS Hunedoara, CSS Petroşani şi CNS CSS „Cetate” Deva au cucerit nouă medalii la Cupa României, ultima competiţie oficială a anului.

Trei nominalizaţi, doi premiaţi
Pe lista lărgită a celor nominalizaţi între cei mai buni luptători ai anului s-au aflat trei sportivi cu sânge hunedorean. Este vorba de Raul Donu, fost la CSS Deva, legitimat acum la Steaua, Laura Gavriliuc, de la CSS Petroşani, şi Simona Pricob, de la CSS Hunedoara. Primii doi au avut rezultate bune şi pe plan internaţional, astfel că au intrat în top 10 naţional, în vreme ce Simona Pricob a rămas în afara topului. Raul Donu a fost pe locul şase, iar Gavriliuc pe poziţia a şaptea, în clasamentul dat publicităţii, luni, de Federaţia Română de Lupte. „Este al doilea an consecutiv, când Laura se află între cei mai buni luptători ai României, astfel că ea îşi confirmă încă o dată talentul. Mă bucur însă că alături de ea se află şi Raul Donu, iar pe lista nominalizărilor a fost şi Simona Pricob, fapt ce dovedeşte că Hunedoara este un judeţ cu valoare şi tradiţie în lupte”, a spus Gheorghe Răducu, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Lupte Hunedoara. Luptătorul român al anului 2012 a fost desemnat Georgian Carpen (66 kg), vicecampion european la stilul greco-roman.

Trei cluburi, nouă medalii
Cele trei cluburi din judeţ şi-au trecut în palmares şapte medalii la individual şi două la echipe la Cupa României, competiţie rezervată juniorilor I, care s-a desfăşurat, la finalul săptămânii, la Bucureşti. Cele mai bune rezultate le-au obţinut sportivii de la CSS Hunedoara, care au punctat atât la individual, cât şi la echipe. Luptătorii pregătiţi de Emil Nicoară şi Ioan Boca şi-au trecut în cont o medalie de aur, două de argint şi una de bronz la individual, iar ca bonus, au obţinut un loc doi cu echipa feminină şi un loc trei cu formaţia masculină. Două dintre medalii au fost obţinute de surorile Simona şi Ramona Pricop, Simona fiind campioană la categoria 55 de kilograme, iar Ramona având bronzul la categoria 67 kilograme. La băieţi, Andrei Anghel s-a clasat pe locul doi la categoria 74 de kilograme, iar Robert Schneider a fost al treilea la categoria 66 kilograme. De la CSS Petroşani, cea mai strălucitoare medalie a obţinut-o Laura Gavriliuc, care a cucerit trofeul la categoria 67 kilograme, în vreme ce Elena Nune s-a clasat pe locul trei la categoria 63 de kilograme. CNS CSS „Cetate” Deva a obţinut o medalie de argint prin Diana Popovici (ctg 44 kg) şi a fost la un pas de una de bronz prin Răzvan Robac, clasat pe locul cinci la categoria 84 kilograme. Ambii sportivi de la Cetate sunt antrenaţi de Suraj Moravan.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare