Lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva naşte noi controverse între politicieni. Cioloş şi Cuc se bumbăcesc pe Facebook

16 septembrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Sorina Popa

Fostul premier Dacian Cioloş (foto sus) este îngrijorat nu că nu putem circula pe Lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva, ci mai mult, pentru că a fost reziliat contractul cu constructorul acestei porţiuni de autostradă. Iată ce a scris fostul premier pe pagina sa de Facebook, referitor la Lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva:

”Au reacţionat la spartul târgului”
”PSD-ul lui Liviu Dragnea şi al Vioricăi Dăncilă continuă campania populistă de atacare a Occidentului sub pretextul apărării intereselor româneşti. Ministrul PSD al Transporturilor, Răzvan Cuc (foto jos), nu întâmplător unul dintre favoriţii lui Dragnea, se războieşte de mai multe zile cu firma spaniolă care a construit tronsonul 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva, aducând în discuţie demnitatea sa de român. După ce Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), aflată în subordinea Ministerului Transporturilor, a reziliat contractul cu constructorii spanioli, ministrul Cuc duce o adevărată campanie de imagine, ironizându-i pe «străinii cei răi». Un populism ieftin, care nu rezolvă problema de fond şi nu ne ajută pe noi, românii, să circulăm mai repede pe o autostradă terminată.
Nu luăm nicidecum apărarea firmei spaniole, dar beneficiarul lucrării, CNAIR, trebuia ca, în timpul execuţiei acesteia, să facă mai multe rapoarte privind calitatea construcţiei şi să le dea publicităţii. Da, contribuabilul român trebuia informat, deoarece acolo s-au folosit şi bani publici. Bani publici împreună cu bani europeni, pe care Guvernul PSD nu se agită să îi atragă. Ba, mai mult, fuge de ei, pentru că autorităţile europene verifică modul în care sunt cheltuiţi. Fără să le pese, de fapt, de lucrarea în sine, guvernanţii PSD s-au trezit să reacţioneze la spartul târgului pentru că doamna Dăncilă e în campanie electorală pentru prezidenţiale. Dacă nu consultăm rapid nişte specialişti şi ne bazăm numai pe declaraţiile unui ministru populist, riscăm să ne trezim că spaniolii câştigă în instanţă şi noi rămânem şi fără autostradă, şi cu banii luaţi. Bani pe care nu-i plătesc Cuc şi Dăncilă, ci îi plătim noi toţi”.

”Ar trebui să ne dea lecţii despre firmele româneşti”
Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a reacţionat după ce a scris Cioloş pe Facebook.
”VĂD O AGITAŢIE MARE DIN PARTEA CELOR DE LA USR ŞI PLUS, ÎN MEDIUL ON-LINE, CU PRIVIRE LA REZILIEREA CONTRACTULUI PENTRU LOTUL 3 AL AUTOSTRĂZII LUGOJ – DEVA
După prezidenţiabilul Barna a venit rândul «potentului» – scuze, potenţialului, prea-sigurului viitor Prim Ministru, Dacian CIOLOŞ, să-şi dea cu părerea despre contractul Lotului 3 al autostrăzii Lugoj – Deva.
În mediul on-line, unde se simte el cel mai bine, Dacian CIOLOŞ ne dă lecţii despre relaţii internaţionale, de parcă un contract comercial încheiat între două companii ar putea fi un subiect diplomatic. Celebrul «Prim Ministrul meu» se arată îngrijorat de soarta firmelor străine care vin şi muncesc în România. Ar trebui să fie îngrijorat şi să ne dea lecţii despre firmele româneşti, să ne spună cât de greu le este să acceadă la proceduri de licitaţii şi să nu concureze doar cu know-how-ul străin.
Ce nu a înţeles, sau nu a vrut să înţeleagă este că eu nu duc un război cu firmele străine, în detrimentul celor româneşti, ci sunt foarte atent la respectarea termenelor, a calităţii şi siguranţei pe care trebuie să le pună în practică orice firmă constructoare.
Sunt multe firme străine, serioase, care îşi respectă angajamentele asumate. «Prim Ministrul ZERO», adică zero proiecte lansate, zero proiecte rezolvate, ZERO la toate capitolele, ne dă lecţii de patriotism, dar nu românesc, şi nu ne spune cum vroia să vândă capitalul românesc de la Portul Constanţa sau Aeroportul Otopeni. Nu uită să ne spună nici cum el, ca un adevărat român-ales din România în Parlamentul European, va susţine un alt comisar european şi nu propunerea ţării sale. Uită să ne spună cum toată viaţa lui a fost doar numit, nu ales de către cineva, în toate demnităţile pe care le-a avut. Singurul proces electiv a fost acum, la Parlamentul European, unde printr-un concurs de împrejurări sau cu ajutorul tabletelor a fost ales eurodeputat. Să ne spună «Prim Ministrul meu sau Prim Ministrul Zero» cum a avut angajaţi ca şi consilieri anumite persoane care aveau contracte cu CNAIR şi de unde se înfruptau părinţii acelor consilieri – chiar consilieri de stat ai aparatului Prim Ministrului Dacian CIOLOŞ. Nu accept să-mi dea lecţii de patriotism un om care a profitat mereu de conjuncturi favorabile şi să se cocoaţe în unele din cele mai înalte demnităţi ale statului meu, România, şi nu în ale statului lui – altul decât al meu”, i-a răspuns ministrul Răzvan Cuc, tot pe Facebook, lui Dacian Cioloş.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Trei şoferi beţi şi mai mulţi fără permis

Aceasta este „recolta“ poliţiştilor rutieri hunedoreni din cele două zile de weekend. Astfel, oamenii legii au prins un tânăr de...

Bulina neagră, 17.09.2019

Vasile Ilie Todor, din municipiul Orăştie Pentru că a fost arestat preventiv pe o perioadă de 30 de zile, fiind...

Bulina albă, 17.09.2019

Plt. major Mihai Bucur, de la Detaşamentul de Pompieri Orăştie Pentru că, urmare a participării la numeroase intervenţii în care...

Închide