; charset=UTF-8" /> Stiri si informatii de ultima ora din judetul Hunedoara - Mesagerul Hunedorean

Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva, dat în circulaţie la finalul acestei luni ?

5 septembrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

 

      O veste bună în ceea ce priveşte Lotul 3 al Autostrăzii A1 Lugoj-Deva, după o perioadă de incertitudini şi acuzaţii de o parte şi de alta, între beneficiar şi constructor.

      Ministrul Cuc confirmă deschiderea

Deputatul PSD Alfred Simonis a anunţat, ieri, la finalul unei conferinţe de presă că Lotul 3 al Autostrăzii A1 Lugoj – Deva se va deschide la sfârşitul acestei luni. „Acum, în timpul conferinţei, am primit confirmare prin SMS de la ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, că până la finalul lunii septembrie vor da drumul la Lotul 3. Este posibil ca muncitorii de la CNAIR să continue lucrările după deschiderea autostrăzii. Oricum, este mai bine decât să se circule pe actualul drum”, a declarat Simonis. Şi ministrul Cuc, aflat ieri pe şantierul autostrăzii Sebeş-Turda, a declarat: „Lotul 3 va fi deschis undeva la sfârşitul lunii septembrie. A fost preluat de către CNAIR. Se fac lucrările. Va fi dat în trafic la sfârşitul lunii septembrie, deci acei 44 de kilometri (n.r.-pe loturile 3 şi 4) vor fi în integralitate deschişi. Se va circula de la Sibiu la Nădlac la profil de autostradă”, a afirmat ministrul Transporturilor. (n.r. – cu excepţia tronsonului de 10 kilometri dintre localităţile Holdea şi Margina, care nu se ştie când va fi finalizat).

     Cerere de ordonanţă preşedinţială

Reaminitm că la finalul lunii august, CNAIR a decis unilateral rezilierea contractului pentru Lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva, deşi acesta se afla la un stadiu de 99 la sută fizic.Un adevărat scandal s-a iscat după această decizie de reziliere a contractului cu constructorul spaniol. Astfel, în 4 septembrie 2019, la Tribunalul Bucureşti a fost înregistrată cererea celor de la Teloxim Con SRL, Comsa S.A.U., ALDESA Construcciones, Arcadis Eurometudes de ordonanţă preşedinţială împotriva rezilierii contractului de către cei de la CNAIR. Antreprenorul spaniol a spus, imediat după reziliere, că este vorba de şantaj şi răzbunare.
În urmă cu câteva săptămâni, ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat că loturile 3 şi 4 ale autostrăzii Lugoj-Deva vor fi date în circulaţie până la 15 august 2019. Însă, doar Lotul 4 a fost dat în folosinţă, ministrul susţinând că lucrările la Lotul 3 nu sunt finalizate corespunzător, existând 60 de neconformităţi.
Lotul 4 al Autostrăzii Lugoj-Deva, între Şoimuş şi Ilia, în lungime de 22,14 kilometri, a fost deschis traficului la mijlocul lunii august. Pentru Lotul 3, între Ilia şi Holdea, în lungime de 21,14 kilometri, CNAIR va face în regie proprie lucrările ce mai trebuiau executate de constructorul spaniol.(Adriana Năstase)

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Municipalitatea Petroşani ia în calcul asocierea cu ONG-urile în privinţa câinilor comunitari

O eventuală colaborare ar rezolva una dintre marile probleme ridicate de organizaţiile care luptă pentru salvarea câinilor, respectiv eutanasierea animalelor.

O nouă campanie de dezinsecţie terestră şi deratizare zone verzi, la Deva

Primăria Municipiului Deva şi operatorul Serviciului de salubritate pentru activitatea de dezinfecţie, dezinsecţie, deratizare SC Coral Impex SRL Deva organizează...

Şi la Răchitova, rectificarea bugetară a adus foarte puţini bani la visteria primăriei

Administraţia publică din Răchitova s-a ales cu 2.000 de lei la recenta rectificare bugetară. Dacă nu şi-ar fi drămuit banii...

Închide