Comunitate

Locuinţele sociale din Hunedoara, verificate la sânge

Sorina Popa

Primăria Hunedoara este prima dintre administraţiile locale care a demarat anchetele privind locuinţele sociale din municipiu.

Astfel, potrivit viceprimarului din municipiu, Dan Bobouţanu (foto), au fost inventariate 437 de apartamente şi garsoniere convenabile şi aproximativ 100 de locuinţe sociale. „Dintre acestea, s-a descoperit că 20 sunt goale, adică nu sunt locuite. Acestea vor fi repartizate celor înscrişi pe lista de priorităţi. Vom reface baza de date privind locuinţele de necesitate, unde sunt cele mai grave probleme. În acest caz, sunt 198 de garsoniere, iar jumătate dintre cei care locuiesc în ele au contractele de închiriere expirate, iar alţi locatari de aici nu au contracte deloc. Am descoperit cazuri în care cei cărora le-am repartizat camerele le-au subînchiriat altor persoane, acest lucru fiind ilegal. Vom face anchetă la fiecare şi până la sfârşitul lunii noiembrie, vom reuşi să stabilim ordinea şi legalitatea în aceste cazuri”, a declarat viceprimarul Dan Bobouţanu. Acesta a mai afirmat că va fi reorganizat Compartimentul de fond locativ în Serviciu de fond locativ.

2 comentarii la „Locuinţele sociale din Hunedoara, verificate la sânge

  • Domnule viceprimar,poate faceti un pic de ordine si in centrul vechi cu locuintele sociale.Iar casele care aparin primariei din zona centrului vechi si sunt intro continua degradare le scoateti spre vanzare.

  • Sau decat sa le scoata spre vanzare, sa le cumpere tot ei la preturi incredibil de mici ar putea sa le reabiliteze si sa fie date spre inchiriere/folosinta la fel ca si acele locuinte sociale . Iar daca tot vorbim despre degradare , nu ar fi frumos din partea primariei sa reamenajeze putin parcul Corvinul ?…sa ne lamuriti si pe noi de ce acea cladire din parc inca e in picioare cu toate ca a fost ridicata fara autorizatie de constructie …Din ce imi aduc aminte, toate cladirile realizate fara autorizatiile necesare sunt supuse demolarii …cel putin asa se intampla in orasele civilizate .

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura