; charset=UTF-8" /> Stiri si informatii de ultima ora din judetul Hunedoara - Mesagerul Hunedorean

Locuinţe reabilitate cu bani europeni, la Brad

29 septembrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Maximilian Gânju

Locuinţele care vor beneficia de reabilitare termică sunt situate într-un cartier sărac al municipiului Brad. Proiectul finanţat din fonduri europene prevede reabilitarea a peste 200 de locuinţe.

Valoarea lucrărilor contractate în cadrul proiectului „Comunitatea Brad – Acceptă sprijinul nostru“ se ridică la peste 1,97 de milioane de lei şi vizează reabilitarea termică a patru blocuri de locuinţe în care locuiesc 245 de familii.
Lucrările vor cuprinde atât proiectare, cât şi execuţie pentru fiecare bloc în parte şi se vor derula pe o durată de trei luni. Blocurile vor fi anvelopate cu materiale termoizolante, faţadele vor fi refăcute, vor fi reparate acoperişurile, iar ferestrele vechi vor fi schimbate cu altele noi, stil termopan.
„Mă bucur că am reuşit să semnăm contractul cu constructorul care va reabilita termic patru blocuri din municipiul Brad, beneficiare fiind aproximativ 700 de persoane. Prin acest proiect vom creşte calitatea vieţii pentru un număr important de familii care locuiesc în aceste blocuri. Vom fi atenţi ca lucrările să se desfăşoare la calitatea şi termenele prevăzute în contract“, a declarat Florin Cazacu (foto stânga), primarul municipiului Brad.
Proiectul „Comunitatea Brad – Acceptă sprijinul nostru“ este derulat de Asociaţia nonprofit L&C Consulting Hunedoara, ca lider de asociere, în colaborare cu Primăria municipiului Brad, o companie privată şi şcoala gimnazială din localitate.
Valoarea totală a proiectului se ridică la 26,16 milioane de lei, din care 21,94 de milioane de lei provin din Fondul Social European, iar diferenţa este constituită din contribuţii locale.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Noaptea Cercetătorilor Europeni, la Hunedoara

Drone şi roboţi, o bicicletă cu panouri fotovoltaice, cristale pe care le poţi obţine în bucătărie sunt doar o parte...

Ţurcana a strălucit la Costeşti

În organizarea Asociaţiei Judeţene a Crescătorilor de Ovine ”Dacia” şi cu sprijinul administraţiei publice locale din Orăştioara de Sus, ieri,...

Lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva, din rău în mai rău

Fisurile de pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva au avansat vizibil în doar câteva săptămâni, fără ca acest tronson să...

Închide