Locotenentul lui Passaris, din nou, la Deva

01 Paul Popa  9664

Nicoleta Popa

 Ieri, Paul Popa (foto), complicele grecului Passaris a fost din nou adus la Tribunalul Hunedoara, unde este judecat, deoarece în urmă cu şapte ani a împuşcat un tânăr, lăsându-l paralizat.
În acest dosar, deveanul a cerut rejudecarea cazului, deoarece a fost condamnat în lipsă, la 12 ani de închisoare, pentru tentativă de omor şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Instanţa a decis amânarea termenului pentru data de 3 decembrie, din cauză că nu s-a dat rezultatul expertizei balistice a glonţului cu care a fost împuşcată victima.

Suspectat că a comis mai multe infracţiuni
Paul Popa este suspectat că ar fi comis mai multe infracţiuni în ţara noastră. Întâlnindu-se cu Konstantinos Passaris, în Grecia,  acesta a devenit un fel de locotenent al temutului infractor grec. De fapt, Paul Popa este suspectat  de anchetatorii greci că l-a ajutat pe Passaris să evadeze dintr-o închisoare elenă, furnizându-i infractorului grec un pistol cu care acesta a împuşcat doi poliţişti, la Spitalul general de stat din Atena şi a evadat.
În noiembrie 2001, casierul şi paznicul unei case de schimb valutar au fost ucişi de Passaris. Popa a fugit în Grecia la scurt timp după arestarea lui Konstantinos Passaris, după care s-a ascuns o vreme şi în România, ultima perioadă aflându-se în Deva. După ce l-a împuşcat pe Gabriel Duţ, pe o stradă din Deva, Paul Popa a fugit din ţară. Mai târziu, a fost arestat în Spania, unde stătea sub un alt nume, dar a reuşit să evadeze. A fost prins, anul trecut, de poliţiştii de frontieră austrieci, la un control de rutină şi adus în ţară.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.